ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMINCO: Στρατηγική επένδυση με εξαγορά του εργοστασίου της DORAL!

Η ALUMINCO ξεδιπλώνει ένα άκρως φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εξαγορά και αναβάθμιση του εργοστασίου της DORAL, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των μεγεθών της δυναμικής διέλασης με έδρα τα Οινόφυτα.

Σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η εταιρεία ALUMINCO, ο Πρόεδρος και Δ/νων της εταιρείας, Αργύρης Καρράς αποκάλυψε την εξαγορά του εργοστασίου της DORAL στο πλαίσιο ενός μεγαλεπήβολου επενδυτικού πλάνου ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Η εξαγορά του εργοστασίου της DORAL που είχε αναστείλει τη λειτουργία του το 2013, έγινε στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου της ALUMINCO για περαιτέρω αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας αλλά και καλύτερη πρόσβαση στις αγορές των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η μονάδα που βρίσκεται στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση κατά 25% της παραγωγικής δυναμικότητας, με το συνολικό τονάζ να φτάνει τους 35 χιλ. τόνους ετησίως για την ALUMINCO.

Ο Πρόεδρος και Δ/νων της ALUMINCO, Αργύρης Καρράς

Παράλληλα θα δώσει στη δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία τη δυνατότητα περαιτέρω διείσδυσης στις αγορές της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης μέσω της παραγωγής βιομηχανικού προφίλ.

Η μονάδα της DORAL αναμένεται να κάνει το start up το πρώτο 4μηνο του 2022, ενώ το συνολικό επενδυτικό πλάνο θα χρειαστεί ένα διάστημα 4-5 ετών για αποπερατωθεί στην πληρότητά του.

Η εξαγορά της DORAL εντάσσεται στο ευρύτερο πλάνο της ALUMINCO για δυναμική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι η δυναμική διέλαση αναμένει ανάπτυξη της τάξης του 40% για το 2022, με έναν κύκλο εργασιών που θα ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ!

Γενικότερη επιδίωξη είναι να γίνει η ALUMINCO ένας σημαντικός παίκτης στην παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων αλουμινίου.

Του Σωτήρη Κρουστάλλη

Το DNA της νέας μονάδας της ALUMINCO

  • Πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής προφίλ αλουμινίου
  • Έδρα στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης
  • Σε απόσταση 4 χλμ. από τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων και την προβλήτα 6
  • Καταλαμβάνει 20.000 τ.μ. σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 38 χιλ. τ.μ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.