ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Θ. Παγιάτης: “Ανάγκη να προσδιοριστούν εκ νέου οι άξονες δράσης των σωματείων της ΠΟΒΑΣ”

Το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΒΑΣ. Από αριστερά, Θεόφιλος Παγιάτης, Λάζαρος Ασλανίδης, Αναστάσιος Αθανασόπουλος και Χρήστος Παπαευθυμίου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινίου Σιδήρου ΠΟΒΑΣ, πραγματοποίησε την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της, την Κυριακή 18 Ιουνίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, παρουσία εκπρόσωπων από όλα τα σωματεία μελών της.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θεόφιλος Παγιάτης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και στην ομιλία του τόνισε την αναγκαιότητα να προσδιοριστούν εκ νέου οι άξονες δράσης των σωματείων βάσης και της ΠΟΒΑΣ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι νέες προκλήσεις στο κοινωνικό πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παγιάτης ανέφερε μεταξύ των άλλων:

«Θα πρέπει οικοδομηθούν πολιτικές με βάση την ανάπτυξη της βιοτεχνίας και την αμοιβαία αλληλεγγύη μεταξύ όλων μας στον κλάδο. Είναι η εποχή που ωρίμασαν οι συνθήκες για περισσότερη επικοινωνία, περισσότερη συμμετοχή, για προάσπιση του δικαιώματος στην εργασία, ελπίδα για δικαιότερη διανομή του όποιου οικονομικού αποτελέσματος. Έχουμε όλοι ευθύνες και πρέπει να μάθουμε να ακούμε, να συνθέτουμε ιδέες και όχι μόνο να μιλάμε. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία είναι ένα σημείο ανάληψης πρωτοβουλιών μέσα από διάλογο και σύνθεση νέων ιδεών για κάθε ζήτημα μείζονος ενδιαφέροντος. Παραμένει αρωγός σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης του κλάδου με έμφαση στους νέους ανθρώπους που πρέπει να κρατήσουμε στον τόπο μας, δίνοντάς τους ποιοτικές ευκαιρίες απασχόλησης, προετοιμάζοντας το μέλλον της εργασίας σε ένα κλάδο που το αξίζει»

Καταλήγοντας τόνισε ακόμη: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για πολύ σημαντικά πράγματα και επιθυμία μας είναι να αναλάβει ο καθένας στο μερίδιο που του αναλογεί τις δικές του ευθύνες στον κλάδο μας, διαμορφώνοντας ένα θετικό κλίμα προς ανθρώπους και θεσμούς ώστε να έχουμε αποτελέσματα με θετικό πρόσημο».

Την Γενική Συνέλευση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ κος Γεώργιος Καββαθάς, ο οποίος στην προγραμματισμένη ομιλία του και αφού συνεχάρη το Δ.Σ. της ΠΟΒΑΣ για την δράση του και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κο Παγιάτη, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και γενικά η χώρα, στην εξωδικαστική επίλυση των χρεών των επιχειρήσεων προς το δημόσιο, την άτυπη επιχειρηματικότητα, το παραεμπόριο και το πόσο σημαντικά είναι τα clusters. Τέλος ειδική αναφορά έκανε για το θέμα της εκπαίδευσης και την σύνδεση που πρέπει να γίνει με τον κλάδο των Δομικών Κατασκευών, καθώς και για το θέμα της πιστοποίησης των τεχνικών επαγγελμάτων.

Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κος Ανδριανός Μιχάλαρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κος Κωνσταντίνος Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Αττικής κος Μιχάλης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων Αττικής κος Ιωάννης Παγκράτης και ο Πρόεδρος της ΟΜΜΕΑ κος Δημήτριος Μαρίνος.

Ο κος Δημήτριος Γλύπτης, Πολιτικός Μηχανικός, εκπαιδευτικός στο 1ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας και υπεύθυνος για τον θεσμό της Μαθητείας, στην προγραμματισμένη ομιλία του που είχε θέμα «Ο θεσμός της Μαθητείας, εργαλείο ανάπτυξης και κοινωνικής προσφοράς του κλάδου Δομικών Κατασκευών» αναφέρθηκε στον θεσμό της Μαθητείας και τα οφέλη που προκύπτουν.

Τέλος, ο κος Γιώργος Γαζεπίδης υπεύθυνος της PROFILMEDIA, αναφέρθηκε στην απόφαση της ΠΟΒΑΣ για την υλοποίηση του 7ου Συνεδρίου Κατασκευαστών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  στα Τρίκαλα το 2018 και με προσυνεδριακή εκδήλωση στην πόλη του Ναυπλίου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.