ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

EUROPA: Τέσσερις νέες Υγειονομικές Δηλώσεις Προϊόντος

Η Europa βρίσκεται ανάμεσα στις ελάχιστες εταιρείες που διαθέτουν Υγειονομικές Δηλώσεις Προϊόντος - Health Product Declarations (HPDs).

Η Europa βρίσκεται πλέον ανάμεσα στις ελάχιστες εταιρείες που διαθέτουν Υγειονομικές Δηλώσεις Προϊόντος, αποκτώντας τέσσερα Health Product Declarations (HPDs) σε αντίστοιχες κατηγορίες προϊόντων.

Οι δηλώσεις ήρθαν σε συνέχεια της περσινής επιτυχούς δημοσίευσης τεσσάρων ξεχωριστών Περιβαλλοντικών Δηλώσεων Προϊόντων / Environmental Product Declarations (EPDs) στις αντίστοιχες κατηγορίες ως συνέχεια μιας συνεκτικής και συνεπούς πολιτικής.

Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες για τις οποίες εκδόθηκαν οι δηλώσεις είναι οι εξής:

  • Mill finished / Άβαφο ψυχρό προφίλ
  • Coated / Βαμμένο ψυχρό προφίλ
  • Thermal break mill finished / Θερμό άβαφο προφίλ
  • Thermal break coated / Θερμόβαμμένοπροφίλ

Τα HPDs αποτελούν έγγραφα, τα οποία παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα συστατικά ενός προϊόντος και πώς αυτά σχετίζονται με πιθανούς κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία. Επιπλέον συνεισφέρουν στη βαθμολογία για τα διάφορα συστήματα πιστοποίησης αειφορίας κτιρίων (π.χ. LEED).

Παρότι στην Ελλάδα βάσει της κείμενης νομοθεσίας τα HPDs δεν είναι υποχρεωτικά, η δυναμική διέλαση πλέον βρίσκεται ανάμεσα στις ελάχιστες εταιρείες που διαθέτουν Υγειονομικές Δηλώσεις Προϊόντος. Η Europa παραμένοντας σταθερά ενήμερη για τις σύγχρονες εξελίξεις, φροντίζει να αναπτύσσει προϊόντα φιλικά τόσο στο περιβάλλον όσο και στον άνθρωπο αποδεικνύοντας το έμπρακτα.

Τα HPDs  έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του φορέα Health Product Declaration Collaborative (HPDC): https://hpdrepository.hpd-collaborative.org/Pages/Results.aspx

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.