ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Σημαντική αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας το α’ εξάμηνο!

Γ. Μυλωνάς: "Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την ικανότητα της ΑΛΟΥΜΥΛ να πετυχαίνει, ακόμα και κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες"

Σημαντική αύξηση στα οικονομικά της μεγέθη κατέγραψε η ΑΛΟΥΜΥΛ για το α’ εξάμηνο του 2022, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2021, με τον κύκλο εργασιών να σημειώνει άλμα κατά 46,5% και τα EBITDA να ενισχύονται κατά 103,5%. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου, διαμορφώθηκε στα €205,9 εκατ. έναντι €140,5 εκατ. συγκριτικά με το α΄ εξάμηνο του 2021.

Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε €60,0 εκατ. έναντι €38,6 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, αυξημένα κατά 55,6%. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €39,8 εκατ. έναντι €19,5 εκατ. συγκριτικά με το α΄ εξάμηνο του 2021, αυξημένα κατά 103,5%.

Κατά το α’ εξάμηνο του 2022, ο Όμιλος εμφάνισε κέρδη προ φόρων €30,4 εκατ. έναντι κερδών €11,0 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 175,9%. Αντίστοιχα, κέρδη εμφανίζουν και τα αποτελέσματα μετά φόρων, ύψους €25,3 εκατ. έναντι κερδών €9,1 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 178,3%.

Ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας κατέγραψε αύξηση 56,2% και διαμορφώθηκε στα €141,2 εκατ. έναντι €90,4 εκατ. συγκριτικά με το α΄ εξάμηνο του 2021. Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε €29,2 εκατ. έναντι €17,5 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, αυξημένα κατά 66,5%.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €23,6 εκατ. έναντι €9,4 εκατ. συγκριτικά με το α΄ εξάμηνο του 2021, αυξημένα κατάa 150,3%. Κατά το α’ εξάμηνο του 2022, τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε €18,6 εκατ. έναντι €5,5 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 238,1%.

Αντίστοιχα, κέρδη εμφανίζουν και τα αποτελέσματα μετά φόρων, ύψους €14,7 εκατ. έναντι €4,3 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 241,9%.

Σχολιάζοντας τα Οικονομικά Αποτελέσματα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Γεώργιος Μυλωνάς, ανέφερε: “Τα αποτελέσματα του α΄ Εξαμήνου επιβεβαίωσαν την ικανότητα της ΑΛΟΥΜΥΛ να πετυχαίνει, ακόμα και κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες. Η ΑΛΟΥΜΥΛ διέκρινε έγκαιρα τις ευρύτερες επιπτώσεις της πρωτόγνωρης ενεργειακής κρίσης και των εντονότατων πληθωριστικών πιέσεων Και όχι μόνο διατηρήθηκε αλώβητη, αλλά κατέγραψε ακόμα πιο εντυπωσιακές επιδόσεις, πετυχαίνοντας νέα ιστορικά επίπεδα κύκλου εργασιών, EBITDA και κερδοφορίας. Όμως, δεν εφησυχάζουμε. Αντίθετα σχεδιάζουμε τη μετάβαση σε ακόμη πιο αυξημένα οικονομικά μεγέθη, σε απόλυτη ταύτιση και με τους φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους που έχουμε θέσει“.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.