ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση

Σε κλίμα συναδελφικότητας και με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 η Πανελλήνια Ομοσπονδία πραγματοποίησε με επιτυχία την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών της. Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους προχώρησε στην ομιλία του, εστιάζοντας σε θέματα που απασχολούν τον κλάδο και την κοινωνία, δίνοντας έμφαση στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, την εκπαίδευση – κατάρτιση και σύνδεση με την αγορά εργασίας, το νέο επαγγελματικό περίγραμμα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ που θα πραγματοποιηθεί 17-19 Μαΐου 2024 στη Λάρισα.

Στο πρώτο και ανοικτό μέρος της Συνέλευσης παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Γεώργιος Παπαμανώλης – Ντόζας, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ιωάννης Βαφειαδάκης, Α’ Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, Γεώργιος Βλασσόπουλος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εγκαταστατών – Συντηρητών Ανελκυστήρων και Παναγιώτης Παπαργύρης, Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος.

Ο Επιστημονικός Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Ρουσέτος Λειβαδάρος αναφέρθηκε στις διαδικασίες ίδρυσης ειδικότητας «Τεχνίτης Δομικών Έργων Αλουμινίου και Σιδήρου» σε Δημόσιες Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης. Η ΠΟΒΑΣ έχει καταθέσει τα αιτήματα και τις προτάσεις της στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και έχει συμφωνηθεί να εφαρμοστεί ένα στενό πλαίσιο συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του

Μετά το ελαφρύ γεύμα ακολούθησε το δεύτερο και κλειστό μέρος της Συνέλευσης με την εκλογή του Προεδρείου, το οποίο αποτέλεσαν οι κ.κ. Ιωάννης Στριλιγκάς από το Σωματείο Χανίων, Δημοσθένης Θεοδωρής από το Σωματείο Άρτας και Νικόλαος Μπαϊρακτάρης από το Σωματείο της Βέροιας.

Το Διοικητικό Απολογισμό παρουσίασε ο Β’ Αντιπρόεδρος, Ελευθέριος Πλαστάρας, ενώ ο κ. Ελευθέριος Ψαλιδάκης, μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΒΑΣ, ανέλυσε τον Προγραμματισμό Δράσης του επόμενου έτους. Ο Οικονομικός Απολογισμός και ο Προϋπολογισμός παρουσιάστηκε από τον Ταμία, Παντελή Σολιδάκη.

Ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής, Χρήστος Γκαραγκούνης από το Σωματείο Τρικάλων προχώρησε στην ανάγνωση του Πρακτικού της Ελεγκτικής Επιτροπής. Ακολούθως εγκρίθηκαν ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός, ο Προγραμματισμός Δράσης και ο Προϋπολογισμός.

Στη συνέχεια, οι συνάδελφοι Αντιπρόσωποι των Σωματείων από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν επί των θεμάτων που τους απασχολούν. Αμέσως μετά προχώρησαν στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΠΟΒΑΣ ευχαρίστησαν θερμά όλους τους ομιλητές, τα Μέλη και τους επισκέπτες που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.