ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: Έγινε μέλος της EuroWindoor

Στόχος της Ομοσπονδίας είναι η περαιτέρω βελτίωση του κλάδου, μέσα από την ανταλλαγή στοιχείων με τους Ευρωπαίους συναδέλφους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών (ΠΟΒΑΣ) αποτελεί πλέον μέλος της EuroWindoor (EW), έπειτα από αξιολόγηση της αίτησης της Ομοσπονδίας στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της EW. Η EW είναι ένας Ευρωπαϊκός φορέας, μέλη του οποίου είναι 20 ενώσεις από 15 Ευρωπαϊκές χώρες.

Η αποστολή της EW είναι να εκπροσωπεί το συμφέρον των ευρωπαίων κατασκευαστών παραθύρων, πορτών και προσόψεων μέσω στενού διαλόγου με την ΕΕ και άλλους σχετικούς θεσμούς. Με τον τρόπο αυτό συμβάλει στη δέσμευση της ΕΕ για τη βελτίωση της νομοθεσίας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ενεργειακή ασφάλεια, την αποδοτικότητα των πόρων και τις μειώσεις των εκπομπών άνθρακα χωρίς να επιβάλλονται περιττές επιβαρύνσεις.

Οι βασικοί στόχοι της EW είναι:

  • Η διασφάλιση ότι τα προϊόντα παραθύρων και θυρών είναι στην ημερήσια διάταξη ως ένα προϊόν που βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών.
  • Η εξασφάλιση επαρκούς γνώσης των βασικών κανονισμών της ΕΕ για τον κλάδο.
  • Η βελτίωση της νομοθεσίας για τον κλάδο.
  • Η υποστήριξη της ατζέντας αντικατάστασης κουφωμάτων στην Ευρώπη.
  • Η συμβολή στην ατζέντα της βιωσιμότητας και της ανακύκλωσης.
  • Η εξασφάλιση ισχυρής και αποτελεσματικής οργάνωσης για τον κλάδο.

Η ΠΟΒΑΣ, ως μέλος ενός Ευρωπαϊκού δικτύου για τον κλάδο, προσβλέπει ότι θα μπορέσει να επωφεληθεί σημαντικά μέσω της ανταλλαγής στοιχείων της αγοράς και γνώσεων με τους Ευρωπαίους συναδέλφους. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι η περαιτέρω βελτίωση του κλάδου σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.