ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Διεθνές Forum EEA: Παρουσία του Γ. Σταθάκη, ειδική συνεδρία για το «Εξοικονόμηση Κατ´ Οίκον II»

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου (2-5 μμ) θα υπάρχει ειδική συνεδρία στο Διεθνές Forum που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου (ΕΕΑ) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών όπου θα αναλυθούν και συζητηθούν όλα τα πρακτικά θέματα για το «Εξοικονόμηση Κατ´ Οίκον II», καθώς και τις προοπτικές για τα θερμομονωτικά κουφώματα αλουμινίου και την εξέλιξη του προγράμματος στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, οι επίσημοι ομιλητές που έχουν προσκληθεί, οι Γ. Σταθάκης (Υπουργός Ενέργειας) και Γ. Στασινός (Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου) θα αναφερθούν ο μεν πρώτος στις βασικές αρχές και προοπτικές του «Εξοικονόμηση Κατ´ Οίκον» και ο μεν  δεύτερος στη σημασία της ανακαίνισης στην ανάπτυξη της οικοδομικής δραστηριότητας και στη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας.

Επιπρόσθετα, ο Καθηγητής Α. Παπαδόπουλος (Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα μελέτης που θα αποτιμήσει και θα ποσοτικοποιήσει την ενεργειακή και οικονομική βελτίωση, η οποία επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων σε υφιστάμενα κτίρια με νέα κουφώματα αλουμινίου, υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Τα πρακτικά αυτά ευρήματα θα είναι χρήσιμα στους ενεργειακούς επιθεωρητές, στους αλουμινοκατασκευαστές και στις διελάσεις αλουμινίου.

Στο τελευταίο μέρος θα δοθούν πρακτικές οδηγίες στις διαδικασίες των αιτήσεων και αποπεράτωσης των παρεμβάσεων, στη συνεργασία των εταιριών του κλάδου με τους ενεργειακούς επιθεωρητές, στη χρηματοδότηση από τράπεζες κ.λπ. από τους Κ. Λάσκο (Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών), εκπρόσωπο της τεχνικής επιτροπής της ΕΕΑ, εκπρόσωπο των αλουμινοκατασκευαστών και εξειδικευμένο τραπεζικό στέλεχος.

Οι χορηγοί του Διεθνούς Forum «Το Ελληνικό Αλουμίνιο» είναι οι εταιρίες: ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟΣ, ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ, ALUMIL, ALUMINCO, COSMOS, ELVIAL, EXALCO, ETEM, EUROPA, NEOKEM, INVEREASTMED.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο και στην Έκθεση είναι δωρεάν αλλά με την παραλαβή της σχετικής πρόσκλησης.

Για δήλωση συμμετοχής και πληροφορίες:

Ελληνική Ένωση Αλουμινίου
τηλ.: 2107256130-2
e-mail: info@aluminium.org.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.