ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ETEM: Συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά!


Το 2020 αποτέλεσε ιδιαίτερη χρονιά κατά την οποία οι επιχειρήσεις και ιδίως οι μεγάλες βιομηχανίες χρειάστηκε να επαναπροσδιορίσουν τις στρατηγικές αλλά και τον τρόπο λειτουργίας τους. Ωστόσο, για τη βιομηχανία διέλασης αλουμινίου ΕΤΕΜ, η περασμένη χρονιά αποτέλεσε ένα ακόμη εφαλτήριο περαιτέρω ανάπτυξης και εξέλιξης.

Συγκεκριμένα, η ιστορική εταιρεία διέλασης αλουμινίου, μετά τη μεταφορά του συνόλου της παραγωγικής της διαδικασίας από το εργοστάσιο της Βουλγαρίας στη Μαγούλα, η οποία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάιο και μετά τις παράλληλες επενδύσεις στο βαφείο ηλεκτροστατική βαφής, παρουσίασε συνεχή αύξηση της παραγωγής και των πωλήσεων, βελτιώνοντας και ενισχύοντας σημαντικά τα μεγέθη της σε σχέση με το 2019.

Τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν ως απόρροια της νέας πολιτικής που εφαρμόστηκε από τη διοίκηση της ETEM, η οποία έθεσε ως προτεραιότητα τη λειτουργική της αναδιοργάνωση αλλά και την επέκταση του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου, με ευρεία γκάμα λύσεων, για την αύξηση του μεριδίου της στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, με την ευόδωση των στόχων στην ελληνική αγορά, η καταξιωμένη διέλαση πέτυχε να ενισχύσει σημαντικά τη διείσδυσή της σε νέες αγορές του εξωτερικού, συνάπτοντας ιδιαίτερα επωφελείς συμφωνίες.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές της εταιρείας, η θετική τροχιά αναμένεται να συνεχιστεί και το 2021, καθώς υλοποιείται το πλάνο αύξησης της παραγωγικής δυναμικότητας και εκσυγχρονισμού του εργοστασίου της ΕΤΕΜ και η εισαγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων και λύσεων.

Παράλληλα, αναμένεται ισχυρή τόνωση της ζήτησης στην ελληνική αγορά, με κινητήριο μοχλό τα συνεχή νέα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Με δεδομένο ότι τα προγράμματα αυτά θα συνεχιστούν και θα ενταθούν τα επόμενα χρόνια, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση νέων παραγωγικών επενδύσεων από την εταιρεία.

Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι τον Απρίλιο αναμένεται να οριστικοποιηθεί η απόφαση της διοίκησης για νέες παραγωγικές επενδύσεις που θα οδηγήσουν σε αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της ΕΤΕΜ.

Ιστορία

Η ΕΤΕΜ με μισό αιώνα παρουσίας στην ελληνική αγορά, διαχρονικά ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις της αγοράς τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός των συνόρων. Η παραγωγική της δραστηριότητα ξεκινά στη δεκαετία του ‘60 όταν και σχεδιάστηκαν τα πρώτα ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου.

Η ίδρυση της «Εταιρείας Ελαφρών Μετάλλων» έγινε το 1971, με την ΕΤΕΜ να είναι η πρώτη εταιρεία που ξεκίνησε την παραγωγή προφίλ αλουμινίου για αρχιτεκτονικές και βιομηχανικές εφαρμογές στην Ελλάδα. Μεταξύ των οροσήμων της εταιρείας περιλαμβάνεται και η εφαρμογή του πρώτου υαλοπετάσματος σε υψηλό κτίριο, στις αρχές του 1970, στον Πύργο των Αθηνών.

Πλέον, η ΕΤΕΜ συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων βιομηχανιών διέλασης αλουμινίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διαθέτοντας υπερσύγχρονες μονάδες διέλασης στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, με θυγατρικές εταιρείες σε Ρουμανία, Σερβία και Ουκρανία και εξαγωγές σε περισσότερες από 57 χώρες.

Βιώσιμη ανάπτυξη

Η ΕΤΕΜ είναι σταθερά προσανατολισμένη στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και λειτουργεί υπεύθυνα σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της. Για την ΕΤΕΜ αποτελεί στρατηγική επιλογή η εφαρμογή πρακτικών υπεύθυνης λειτουργίας στις αποφάσεις, τις διαδικασίες και τα συστήματα που εφαρμόζει.

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικά υπεύθυνης επιχειρηματικής ανάπτυξης της εταιρείας, η ΕΤΕΜ έχει υιοθετήσει μεθόδους και τεχνικές φιλικές προς το περιβάλλον και εστιάζει στη δημιουργία προϊόντων και λύσεων που έχουν θετική επίδραση στον αστικό ιστό.

Παράλληλα επενδύει στους ανθρώπους της και εστιάζει σε υπεύθυνες εργασιακές πρακτικές, ενώ εφαρμόζει πελατοκεντρική φιλοσοφία, εστιάζει στη φροντίδα για την κοινωνία με έμφαση στην ευρύτερη οικονομική ευημερία και επιδιώκει τη δημιουργία αξίας προς όλους τους συμμέτοχους και τους κοινωνικούς εταίρους της.

Η εταιρεία

H ΕΤΕΜ διαθέτει ένα ισχυρό διεθνές δίκτυο παραγωγής και πωλήσεων και θεωρείται μια από τις κορυφαίες εταιρείες διέλασης αλουμινίου στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αποτελεί τον πρώτο ενοποιημένο σχεδιαστή και παραγωγό αρχιτεκτονικών συστημάτων και προφίλ αλουμινίου για βιομηχανικές εφαρμογές στη χώρα μας.

Η ετήσια δυναμικότητα παραγωγής της ξεπερνά τους 15 χιλιάδες τόνους, ενώ διαρκείς είναι οι επενδύσεις της σε νέες υποδομές, προηγμένο εξοπλισμό αλλά και έμψυχο δυναμικό, διασφαλίζοντας τη διαρκή εξέλιξη αλλά και την εδραίωσή της στις παγκόσμιες αγορές.

Στα 50 χρόνια συνεχούς παρουσίας της στον σχεδιασμό και την κατασκευή προφίλ για αρχιτεκτονικά συστήματα και διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές, η ΕΤΕΜ έχει επιτύχει να καθιερωθεί, εξυπηρετώντας με ακεραιότητα, επαγγελματισμό και συνέπεια τις ανάγκες των πελατών της, με προϊόντα και υπηρεσίες άριστης ποιότητας.

Η ETEM συνεχίζει να αναπτύσσεται και να αναζητεί ευκαιρίες για μεγαλύτερη διείσδυση και εδραίωση σε περισσότερες χώρες και αναδυόμενες αγορές.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.