ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMIL: Πολύπλευρη & καθοριστική η συμμετοχή της στο Olympic Resort!

Αέρας ALUMIL φύσηξε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό, με τα ποιοτικά συστήματα της ελληνικής εταιρείας να έχουν καθοριστική συμμετοχή στην υλοποίηση του σχεδιαστικού οράματος για το εντυπωσιακό Olympic Resort.

Στο νότιο τμήμα της Κύπρου, βρίσκεται μια πόλη που συνδυάζει ετερόκλητα στοιχεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η Λεμεσός, η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του νησιού, είναι γνωστή για τον κοσμοπολίτικο αέρα της, την εντυπωσιακή ακτογραμμή και την έντονη νυχτερινή της ζωή. Παράλληλα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της νοτιοανατολικής μεσογείου και μεγάλος πόλος έλξης επισκεπτών και επιχειρηματιών.

Λίγα μέτρα μακριά από τη θάλασσα, κοντά στον κόλπο Ακρωτηρίου, μια κατασκευή 33 ορόφων κεντρίζει αμέσως την προσοχή. Πρόκειται για το Olympic Resort, έναν διεθνών προδιαγραφών πύργο κατοικιών, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης. Το Olympic Resort εντάσσεται στα έργα ενός από τα πιο αναγνωρίσιμα οικιστικά brands παγκοσμίως, του Ritz – Carlton Residences.

Ο επιβλητικός ουρανοξύστης που θα κοσμεί τον ορίζοντα της πόλης, έχει σχεδιαστεί με προσοχή στην κάθε του λεπτομέρεια, ώστε να εκπέμπει αυτοπεποίθηση και δυναμισμό. Τα αρχιτεκτονικά γραφεία Nirrit Brener Architects και Spyrou Architects έδωσαν έμφαση στο στοιχείο της άνεσης.

Αυτό είναι εμφανές σε κάθε πτυχή του κτιρίου. Από τους ψηλοτάβανους χώρους, τα ευρύχωρα μπαλκόνια των κατοικιών, το πολυτελές spa και το μοναδικής αισθητικής lobby, μέχρι τους προσεγμένους χώρους πρασίνου, τις πισίνες και τα γήπεδα που περιβάλλουν το Olympic Resort, όλα «συνωμοτούν» σε μια αξεπέραστη εμπειρία διαβίωσης. Ο πύργος προσφέρει 182 πολυτελείς κατοικίες ενός, δύο και τριών δωματίων, που λόγω των μεγάλων βεραντών που διαθέτουν, ενισχύουν την αίσθηση εγγύτητας στη θάλασσα της Μεσογείου.

Η συμμετοχή της ALUMIL σε αυτό το μοναδικό έργο είναι πολύπλευρη και καθοριστική. Αρχικά, αξίζει να αναφερθούμε στο SMARTIA M7, ένα σύστημα υαλοπετασμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης που παρέχει στο κτίριο στατικότητα, ασφάλεια και αντοχή έναντι ακραίων φυσικών φαινομένων.

Στον τομέα των κουφωμάτων, δύο ακόμη ποιοτικά συστήματα της ALUMIL εξοπλίζουν το Olympic Resort. Πρόκειται για το ανοιγόμενο SUPREME S77 και για το ανυψούμενο συρόμενο SUPREME S700. Το πρώτο (S77) είναι ένα προηγμένο θερμομονωτικό σύστημα που χαρακτηρίζεται από τις ιδιαίτερα υψηλές ενεργειακές του επιδόσεις – επιπέδου passive house, τη μοντέρνα σχεδίαση και την εύκολη πρόσβαση που παρέχει.

Αντίστοιχα, το δεύτερο (S700) εκπροσωπεί τη νέα γενιά συστημάτων της εταιρείας για κάλυψη μεγάλων ανοιγμάτων. Το S700 ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες τάσεις της λεγόμενης «διάφανης» αρχιτεκτονικής (με ελάχιστο εμφανές αλουμίνιο) και είναι ιδανικό για κατασκευές με minimal αισθητικό προσανατολισμό, παρέχοντας απαράμιλλο στυλ και ενίσχυση του φυσικού φωτισμού.

Τέλος, το σύστημα SMARTIA M8200 για γυάλινα κάγκελα ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την κατασκευή. Το M8200 προσφέρει μεγάλη ευκολία τοποθέτησης και την απαιτούμενη στιβαρότητα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αισθητική αναβάθμιση και την ανεμπόδιστη θέα.

Το Olympic Resort πρόκειται να αποτελέσει ένα από τα κορυφαία έργα στην Κύπρο και μια από τις πιο σύγχρονες κατασκευές οικιστικής χρήσης στην ανατολική Μεσόγειο. Η μεγάλη γκάμα των συστημάτων της ALUMIL που χρησιμοποιήθηκαν στο έργο, αποδεικνύει τον προϊοντικό πλουραλισμό της εταιρείας, η οποία χάρη στο ανεπτυγμένο τμήμα Διεθνών Έργων που διαθέτει, βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των κατασκευαστικών εξελίξεων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.