ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΕΤΕΜ: Πράσινα κτίρια με σφραγίδα!

Η ETEM συμμετέχει με τα μοντέρνα συστήματά της τα οποία πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές σε κτίρια σχεδιασμένα με τις αρχές της βιώσιμης κατασκευής.

Ένα περιβαλλοντικά βιώσιμο κτίριο, που σχεδιάζεται, κατασκευάζεται και λειτουργεί για να ελαχιστοποιεί τις συνολικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και να προστατεύει τους φυσικούς πόρους, πρέπει να διαθέτει μια ποικιλία συστημάτων με πιστοποιήσεις, οι οποίες να εξασφαλίζουν την αντικειμενική μέτρηση σημαντικών περιβαλλοντικών δεικτών και να αποσκοπούν:

  • Στη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας

Λύση ΕΤΕΜ: Καινοτόμα και σύγχρονης τεχνολογίας συστήματα με υψηλές ενεργειακές επιδόσεις

  • Στη βέλτιστη διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας ώστε να μειώνεται το θερμικό φορτίο που προσβάλλει το κτίριο αλλά ταυτόχρονα να εξασφαλίζεται η οπτική και θερμική άνεση για τους χρήστες

Λύση ΕΤΕΜ: Ειδικά σχεδιασμένα συστήματα σκίασης και πέργκολες

  • Στη συνολική διαχείριση της όψης με χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων

Λύση ΕΤΕΜ: Ολοκληρωμένα συστήματα αεριζόμενων όψεων – επενδύσεων (αερισμός, δροσισμός και αισθητική αναβάθμιση)

Κτίριο Γραφείων “Cosmote e-value” με συστήματα ΕΤΕΜ και πιστοποίηση LEED σε επίπεδο GOLD

Πέρα από τις επιδόσεις που επιτυγχάνουν τα συστήματα κατά τη χρήση του κτιρίου, ιδιαίτερη σημασία δίνεται πλέον και στο συνολικό ενεργειακό αποτύπωμα των υλικών.

Εξετάζεται δηλαδή το ενεργειακό κόστος σε όλο τον κύκλο ζωής τους, από την εξόρυξη ή συλλογή των πρώτων υλών, μέχρι τη μεταφορά των υλικών στον χώρο εγκατάστασης των κουφωμάτων ή όψεων. Το πλέον διαδεδομένο πλαίσιο βαθμονόμησης αυτών των χαρακτηριστικών είναι το πρότυπο LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

Η ΕΤΕΜ διαθέτει τις ανάλογες δηλώσεις προϊόντων (EPD’s – Environmental Product Declaration) τόσο για την ίδια την πρώτη ύλη (κράματα αλουμινίου – EPD παραγωγής) όσο και για ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου, ενισχύοντας τη δέσμευσή της στις αρχές της βιώσιμης κατασκευής.

Τα αναβαθμισμένα συστήματα προσόψεων της ΕΤΕΜ, συνδυάζουν υψηλές θερμικές επιδόσεις, παρέχοντας παθητικό αερισμό και φυσικό δροσισμό της όψης μέσα από τη μεγάλη ποικιλία επιλογών των υλικών ένδυσης του κελύφους. Παράλληλα, η μεγάλη γκάμα επιλογών σε σκίαση που προσφέρει η εταιρεία, υποστηρίζει τη βιοκλιματική λειτουργία των σύγχρονων κτιρίων.

Σε στενή συνεργασία με αρχιτέκτονες και μηχανικούς, η ΕΤΕΜ προσπαθεί να αφουγκραστεί τις σύγχρονες ανάγκες και να αναβαθμίσει κατάλληλα τα προϊόντα της, καθώς ο άνθρωπος αναζητά καινοτόμες λύσεις που υποστηρίζουν και βελτιώνουν το βιοτικό του επίπεδο.

Κτίριο Γραφείων “Piraeus Plaza Port 2” με συστήματα ETEM και πιστοποίηση LEED σε επίπεδο GOLD

Ολοκληρωμένη υποστήριξη σε κάθε έργο

Βασικό πλεονέκτημα της ΕΤΕΜ, αποτελεί η ολοκληρωμένη υποστήριξη που παρέχει σε κάθε έργο. Η εταιρεία είναι δίπλα στους συνεργάτες της καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου αλλά και όπου απαιτούνται λύσεις πέρα των συμβατικών.

Η υψηλή τεχνολογική κατάρτιση του ανθρωπίνου δυναμικού σε συνδυασμό με τον σεβασμό και τη στήριξη του επαγγελματία ως συνεργάτη, αποτελεί πρωταρχικό σκοπό της εταιρείας. Στόχος του δικτύου είναι να αναλύει τις ανάγκες, να προτείνει τις βέλτιστες λύσεις και όποτε κριθεί αναγκαίο να προχωρά στον σχεδιασμό εξατομικευμένων λύσεων.

Στην ΕΤΕΜ, κάθε έργο αντιμετωπίζεται ως ένα «κέλυφος» που στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που το κατοικούν. Προτεραιότητά της, από το ξεκίνημά της έως και σήμερα, είναι η κατανόηση των αναγκών του πελάτη.

Κτίριο Γραφείων “The Orbit” με συστήματα ETEM και πλατινένια πιστοποίηση LEED, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια

Μέσα από το διευρυμένο προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο αλλά και την εμπειρία της από πολύ απαιτητικά έργα στο παρελθόν, η ΕΤΕΜ προσφέρει σιγουριά για κάθε πιθανό έργο στο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.