ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Προβλέπεται ανάπτυξη 7% στην αγορά προϊόντων διέλασης την προσεχή τριετία

dielasi_01

Περισσότερους από 22 εκατομμύρια μετρικούς τόνους αναμένεται να φτάσει η παγκόσμια παραγωγή προϊόντων διέλασης αλουμινίου έως το 2019, σύμφωνα με στοιχεία πρόσφατης κλαδικής μελέτης της Technavio, η οποία κάνει λόγο για ρυθμό ανάπτυξης του κλάδου κατά 7% περίπου στο διάστημα της προσεχούς τριετίας.

Όπως παρατηρεί η έκθεση, η ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται να δώσει ώθηση στην αγορά του αλουμινίου, καθώς το συγκεκριμένο υλικό αντικαθιστά σταδιακά το ατσάλι στην κατασκευή οχημάτων λόγω του μικρού βάρους του, που επιτρέπει μικρότερη κατανάλωση καυσίμου και κατ’ επέκταση λιγότερη εκπομπή ρύπων στην ατμόσφαιρα. Επιπλέον, το αλουμίνιο είναι εύκολα ανακυκλώσιμο και ανθεκτικό στην οξείδωση, συνεισφέροντας σημαντικά στη διάρκεια ζωής του οχήματος.

Την τάση αύξησης στη ζήτηση των προϊόντων διέλασης τονίζει από την πλευρά του και ο διεθνής αναλυτής σε θέματα ορυκτών και μετάλλων Chandrakumar Badala Jaganathan, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η ζήτηση για τα προϊόντα διέλασης αλουμινίου από τον οικοδομικό και κατασκευαστικό κλάδο συντελεί στη ραγδαία ανάπτυξη της αγοράς, καθώς τα εν λόγω προϊόντα κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στις προτιμήσεις των κατασκευαστών κτηρίων για την επίτευξη οικολογικά φιλικών έργων».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.