ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

100 χρόνια DOMUS – 100 χρόνια ασφάλειας στο ελληνικό σπίτι

kounelis-site
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της DOMUS κ. Ιωάννης Κουνέλης

Σεβόμενη το ιστορικό της παρελθόν αλλά και τις αξίες που την καθιέρωσαν στην
αγορά ατενίζει με αισιοδοξία και δυναμισμό το μέλλον. 

Έναν αιώνα ζωής κλείνει φέτος η DOMUS, η μεγαλύτερη εταιρεία συστημάτων ασφαλείας για κουφώματα στην Ελλάδα, έχοντας καταστήσει πλέον το όνομά της συνώνυμο της ποιότητας, της λειτουργικότητας και φυσικά της προστασίας της ιδιοκτησίας από εξωγενείς κακόβουλους παράγοντες. Συστήθηκε στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό το μακρινό 1916, ιδρυθείσα τότε από τον Γιάννη Βασιλείου Κουνέλη, παππού του σημερινού προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της DOMUS Ιωάννη Κουνέλη, και από εκείνη τη στιγμή και ύστερα έχει διαγράψει μια εντυπωσιακά επιτυχημένη πορεία, η οποία φθάνει έως τις μέρες μας, με τη διοικητική σκυτάλη να περνά σταδιακά στην τέταρτη γενιά, εισάγοντας την οικογενειακή αυτή επιχείρηση σε μια νέα εποχή.

domus1_72-dpi

Με γνώμονα τις διαχρονικές εταιρικές της αξίες, που δεν είναι άλλες από τη σοβαρότητα, τη συνέπεια και την ποιότητα στην εξυπηρέτηση των πελατών-συνεργατών της, αλλά και με πολύτιμα εργαλεία την υψηλή τεχνογνωσία, την πολύχρονη εμπειρία, την έρευνα και την καινοτομία, η κλειθροποιία DOMUS επενδύει στην ανάπτυξη νέων πρωτοποριακών προϊόντων που ανταποκρίνονται στα υψηλότερα διεθνή standards ποιότητας και ασφάλειας. Σήμερα, παράγει πάνω από 500 διαφορετικά είδη, τα οποία εμπορεύεται σε Ελλάδα και εξωτερικό σε όλους τους τομείς της ασφάλειας, καταφέρνοντας να προσφέρει στον καταναλωτή ό,τι χρειάζεται για τις επιθυμίες αλλά και την αισθητική του.

Τα σύγχρονα συστήματά της, όπως η WK+ για ανοιγόμενες πόρτες και ανοιγόμενα παράθυρα αλουμινίου/σιδήρου, η D-FENDER για συρόμενα παράθυρα αλουμινίου, οι κλειδαριές πολλών σημείων TOPGEAR για ανοιγόμενα παράθυρα αλουμινίου και η πλήρης γκάμα πομόλων είναι τα προϊόντα-«κλειδιά» για την ποιότητα της δουλειάς του επαγγελματία σε συνδυασμό με την ασφάλεια του καταναλωτή. Έτσι, η DOMUS έχει κατορθώσει στην παρούσα φάση να αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή εξαρτημάτων για πόρτες και παράθυρα στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα έχει πραγματοποιήσει σημαντικά ανοίγματα σε αρκετές αγορές του εξωτερικού, οι οποίες ξεπερνούν τις 40, απ’ όπου και προέρχεται το σημαντικότερο τμήμα του τζίρου της εταιρείας.

Αναπόσπαστο στοιχείο, επίσης, και βασικό πυλώνα της έως τώρα πορείας της εταιρείας, συνιστά η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο και η ενδυνάμωση της σχέσης εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες της. Το ήδη εκτεταμένο δίκτυό της συνεχώς διευρύνεται και η DOMUS πλέον βρίσκεται παντού, με συνεργαζόμενα καταστήματα σε κάθε σημείο της Ελλάδας.

Αξιοποιώντας τη δημιουργικότητα, την πρωτοβουλία και τις ικανότητες όλου του προσωπικού, η DOMUS στοχεύει στην πλήρη ικανοποίηση των απαιτήσεων του πελάτη, επιδιώκοντας παράλληλα τη βελτίωση της εσωτερικής ποιότητας αλλά και της ποιότητας του τελικού προϊόντος, την ανάπτυξη, την κερδοφορία και τη διατήρηση της εταιρείας μεταξύ των κορυφαίων στο χώρο, τόσο στην εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά.

Η επιχειρησιακή στρατηγική και οργάνωση

«Εμείς στην DOMUS έχουμε χαράξει μια επιχειρησιακή στρατηγική σύγχρονη και προσαρμοσμένη στα μέτρα των αναγκών του σήμερα. Οι συνεχείς έρευνες της ελληνικής και ξένης αγοράς μας οδηγούν στη δημιουργία νέων προϊόντων καθώς και τη βελτίωση των ήδη υπαρχόντων, καλύπτοντας μια μεγάλη ποικιλία» μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της εταιρείας Ιωάννης Κουνέλης, τονίζοντας παράλληλα ότι «οι παρούσες δυσμενείς και ασφυκτικές εγχώριες οικονομικές συνθήκες έχουν εντείνει τον εξωστρεφή προσανατολισμό της εταιρείας, με τις εξαγωγές των επώνυμων προϊόντων DOMUS να αποσπούν αυτήν τη στιγμή το 60% του συνόλου των πωλήσεων».

domus4_72-dpi

Αναμφισβήτητα, γεγονός-ορόσημο στα χρονικά της λειτουργίας της εταιρείας υπήρξε η συνεργασία με την IBM το 1990, όταν η DOMUS κλήθηκε να κατασκευάσει μαζικά για λογαριασμό του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού ειδικού τύπου βάσεις για τις οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών της. Όπως, μάλιστα, μας αποκάλυψε ο κ. Κουνέλης, «η συγκεκριμένη συνεργασία δεν απέφερε αποκλειστικά οικονομικά οφέλη –που ήταν ο διπλασιασμός του τζίρου εκείνη τη χρονιά– αλλά και οφέλη σε επίπεδο τεχνογνωσίας και αναβάθμισης των εσωτερικών διαδικασιών λειτουργίας της επιχείρησης, παραδείγματος χάριν όσον αφορά το σύστημα οργάνωσης των προμηθειών και των παραγγελιοληψιών, τον αποτελεσματικότερο προγραμματισμό των εργασιών της εταιρείας, βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, κ.ά.».

pdf986

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της DOMUS, η επιτυχημένη πορεία της εταιρείας δεν έγκειται σε κάποια «μυστική συνταγή» αλλά σε απόλυτα συγκεκριμένους παράγοντες, οι οποίοι είναι οι εξής:

α) Το άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, που κατασκευάζει τα προϊόντα,
β) Το δίκτυο συνεργατών, που «γιγαντώνουν» την εταιρεία,
γ) Το καταναλωτικό κοινό, που εμπιστεύεται και προτιμά σταθερά την DOMUS για την ασφάλεια του σπιτιού του.

pdf987Σημαίνοντα και καίριο ρόλο παίζει, επίσης, το προηγμένο οργανωτικά και τεχνολογικά εργασιακό περιβάλλον της DOMUS, το οποίο συμβαδίζει με τις επιταγές του σύγχρονου επιχειρηματικού ανταγωνισμού. Η παραγωγική διαδικασία λαμβάνει χώρα σε εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 4.000 τμ και λειτουργεί μέσα από ένα μηχανογραφημένο περιβάλλον. Στην εταιρεία απασχολούνται περισσότερα από 100 άτομα, ενώ τα τμήματα παραγωγής που περιλαμβάνονται σε αυτήν είναι:

α) Χυτηρίου,
β) Κοπής-διαμόρφωσης εξαρτημάτων χαλυβδοταινίας,
γ) Ενδιάμεσων φάσεων (διαμορφώσεις, συγκολλήσεις, συνδέσεις, κ.λπ.),
δ) Επιμεταλλώσεως,
ε) Κατασκευής κυλίνδρων υψηλής ασφάλειας,
στ) Συναρμολόγησης και τελικού ελέγχου,
ζ) Συσκευασίας,
η) Αποθηκών πρώτων υλών, ενδιαμέσων και ετοίμου προϊόντος.

Όλος ο ειδικός εξοπλισμός μελετάται και παράγεται από το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας ή από συνεργαζόμενες εταιρίες πάντα με την επίβλεψη του τεχνικού της τμήματος. Επιπλέον, οι πρώτες ύλες, τα παραγόμενα εξαρτήματα και όλα τα τελικά προϊόντα προέρχονται από «ελληνικά χέρια», όπως υπογραμμίζει ο Ι. Κουνέλης, καθώς θεωρεί ύψιστη προτεραιότητα τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής και των εγχώριων επιχειρήσεων, γεγονός που τονώνει τον ελληνικό χαρακτήρα και την ελληνική ταυτότητα των προϊόντων της DOMUS. Ολόκληρο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας ελέγχεται βάσει εγκεκριμένων οδηγιών ποιοτικού ελέγχου, ενώ κάθε νέο προϊόν αλλά και κάθε τελικό προϊόν δοκιμάζεται βάσει ευρωπαϊκών προτύπων στο εργαστήριο δοκιμών της εταιρείας.

domus5_72-dpi

Δέσμευση στην ποιότητα

Τα προϊόντα DOMUS είναι εναρμονισμένα με υψηλά διεθνή πρότυπα ποιότητας και ελέγχου, καθώς η εταιρεία εφαρμόζει το πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας ISO 9001 & OHSAS 18001, χρησιμοποιεί εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας και βασίζεται στην ποιοτική εργασία του ανθρώπινου δυναμικού της.

Επειδή ακριβώς αυξάνονται οι απαιτήσεις του σήμερα, η DOMUS φροντίζει να αυξάνει τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια των προϊόντων της, στηριζόμενη στην ποιότητα με τέτοιο τρόπο που να καλύπτει όλες τις ανάγκες των πελατών της.

Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία προϊόντων ασφαλείας, με χαρακτηριστικά τη λειτουργικότητα, την καλαισθησία και την ευκολία στην τοποθέτηση και τη χρήση. Το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι η καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας-κόστους, στοιχείο που κάνει την DOMUS να κατέχει ξεχωριστή θέση στην αγορά.

domus3_72-dpi

Μετά από 100 χρόνια σκληρής εργασίας και κλιμακωτής ανόδου-εξέλιξης, η DOMUS συνεχίζει να δηλώνει «παρούσα» στο κάλεσμα των καιρών και είναι έως και σήμερα εδώ για να κάνει τη διαφορά και να συνεχίσει την προσπάθειά της, συμβάλλοντας σε έναν ασφα λέστερο και αισθητικά ομορφότερο κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.