ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

BAU 2023: Δυναμική η παρουσία του ελληνικού κλάδου αλουμινίου!

Μετά από απουσία τεσσάρων και πλέον ετών, η μεγάλη διεθνή έκθεση BAU επέστρεψε και η συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών ήταν άκρως δυναμική και εντυπωσιακή.

Μετά από περισσότερα από τέσσερα χρόνια απουσίας, η BAU -μία κορυφαία εμπορική έκθεση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αρχιτεκτονική, τα δομικά υλικά και τα συστήματα- έλαβε χώρα στο κέντρο Messe München από 17 έως 22 Απριλίου, με περισσότερους από 2.200 εκθέτες από 49 χώρες που παρουσίασαν καινοτομίες και τάσεις από τον κατασκευαστικό κλάδο.

Εκτός από τις πολυάριθμες λύσεις και προϊόντα που παρουσιάστηκαν σε μία έκταση 200.000 τ.μ., η BAU προσέφερε επίσης στους επισκέπτες ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης με φόρουμ, ειδικές παραστάσεις, συνέδρια και τελετές απονομής βραβείων. Η κορυφαία εμπορική έκθεση απέδειξε την ποικιλομορφία του κατασκευαστικού κλάδου, δίνοντας έμφαση στα «καυτά» ζητήματα της εποχής όπως η βιωσιμότητα και η κλιματική ουδετερότητα.

Έντονο το ελληνικό στοιχείο

Στη μεγάλη έκθεση της BAU το ελληνικό στοιχείο ήταν έντονο, καθώς αρκετές ελληνικές εταιρείες έλαβαν μέρος, παρουσιάζοντας τις κορυφαίες λύσεις τους σε ένα πολυάριθμο και πολυποίκιλο κοινό. Μετά το «χτύπημα» της COVID-19 στις μεγάλες συναθροίσεις που μοιραία επηρέασε σημαντικά και τις εκθέσεις τόσο σε μικρή όσο και μεγάλη κλίμακα, η φετινή διοργάνωση της BAU είχε σχεδόν εορταστικό χαρακτήρα λόγω της πολύχρονης απουσίας. Οι εταιρείες του εγχώριου κλάδου αλουμινίου έλαβαν δυναμικά μέρος σε αυτή τη γιορτή, παρουσιάζοντας την αφρόκρεμα των προϊόντων τους.

Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο 288 τ.μ., η ALUMIL παρουσίασε τα κορυφαία της συστήματα που χρησιμοποιούνται σε εμβληματικά έργα μεγάλης κλίμακας σε όλο τον κόσμο, προϊόντα που επιλέγονται για σύγχρονες κατοικίες και αναβαθμίζουν την ενεργειακή τους αυτονομία, outdoor επιλογές για πέργκολες, περιφράξεις, αυλόπορτες, επενδύσεις τοιχοποιίας, αλλά και συστήματα που παρουσιάστηκαν στο κοινό για πρώτη φορά.

Παράλληλα, αναδείχθηκε το έργο που προσφέρει στην εκπαίδευση και κατάρτιση του κλάδου των κατασκευαστών, η Architectural Aluminium Academy, το Κέντρο Καινοτομίας & Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, στο οποίο η ALUMIL συμπράττει μαζί με δύο κορυφαία πανεπιστήμια της χώρας και με σημαντικές εταιρείες τεχνολογίας.

Στο περίπτερο της ELVIAL παρουσιάστηκαν νέες τεχνολογίες, με έμφαση στο design και την αξιοπιστία που είναι πλέον συνώνυμα της δυναμικής διέλασης. Δεν έλλειψαν οι καινοτόμες λύσεις και τα πρωτοποριακά προϊόντα που ήταν ένα ακόμη χαρακτηριστικό της φετινής παρουσίας της εταιρείας στην BAU.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα ανοιγόμενα και συρόμενα συστήματα ELVIAL, το υαλοπέτασμα FS50, ενώ σημείο αναφοράς αποτέλεσε το νέο σύστημα φυσούνας, η συρόμενη σκίαση, οι πόρτες και οι επενδύσεις κτιρίων Cladding Solutions.

Η ETEM και αυτή με τη σειρά της παρουσίασε λύσεις υψηλών προδιαγραφών, που συνδυάζουν την καινοτομία με το design. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με εξειδικευμένα στελέχη της ελληνικής εταιρείας, μαθαίνοντας περαιτέρω λεπτομέρειες για τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες και τα εργαλεία που διαθέτει η ελληνική εταιρεία.

Η Europa, στο δικό της περίπτερο, παρουσίασε θερμομονωτικά αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου, καθώς και τα νέα της συστήματα σκίασης και εξωτερικών χώρων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη βιωσιμότητα (κεντρικό θέμα της έκθεσης), αφού η εταιρεία παρουσίασε, για πρώτη φορά σε έκθεση, τα νέα συστήματα Φ/Β βάσεων στήριξης που έχει αναπτύξει.

Στην έκθεση παρευρέθηκε και η δυναμική εταιρεία στον χώρο των πάνελ και πορτών TEHNI, η οποία παρουσίασε στο κοινό τις κορυφαίες λύσεις της. Οι καταξιωμένες σειρές της εταιρείας στα συστήματα εισόδου όπως PIVOT, TLS90, Superior Platinum κ.ά. κέρδισαν τις εντυπώσεις χάρη στην εξαιρετική τους ποιότητα, το μεγάλο εύρος σχεδίων και το πλούσιο εύρος επιλογών.

Την ελληνική παρουσία από τον κλάδο ολοκλήρωσε η ELVAL COLOUR που παρουσίασε στο κοινό τις πράσινες λύσεις της, οι οποίες αναβαθμίζουν την αισθητική των κτιρίων με εντυπωσιακά χρώματα, υφές και σχέδια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.