ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: Υποχρεωτική εκπαίδευση για τους χρήστες διισοκυανικών ενώσεων!

Από 24 Αυγούστου 2023, βάσει του κανονισμού της ΕΕ (2020/1149), απαιτείται υποχρεωτική ελάχιστη εκπαίδευση των εργαζομένων πριν από τη χρήση διισοκυανικών μιγμάτων, όπως π.χ. οι αφροί πολυουρεθάνης.

Η ΠΟΒΑΣ ενημερώνει τους εργαζομένους του κλάδου ότι από 24 Αυγούστου 2023, βάσει του κανονισμού της ΕΕ (2020/1149), απαιτείται υποχρεωτική ελάχιστη εκπαίδευση πριν από τη χρήση διισοκυανικών και μιγμάτων που περιέχουν διισοκυανικά, με σκοπό την προστασία επαγγελματιών και βιομηχανικών χρηστών.

Τα πολυουρεθανικά υλικά (π.χ. αφροί) εμπίπτουν στην κατηγορία των διισοκυανικών ενώσεων και για τον λόγο αυτό, όλοι οι χρήστες θα πρέπει να λάβουν την προβλεπόμενη εκπαίδευση.

Η ΠΟΒΑΣ σε συνεργασία με την εταιρεία BOSTIK προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης. Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πλέον παρέχεται και στα ελληνικά.

Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι 20 λεπτά περίπου, ενώ μετά την ολοκλήρωση ο εκπαιδευόμενος θα πρέπει να απαντήσει σε 10 ερωτήσεις για να λάβει το πιστοποιητικό. Το πιστοποιητικό έχει διάρκεια 5 έτη και θα πρέπει να φυλάσσεται και να επιδεικνύεται σε πιθανό έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές.

Πώς λαμβάνω κωδικούς πρόσβασης

Για την παροχή των κωδικών πρόσβασης στην πλατφόρμα εκπαίδευσης και την παροχή πληροφοριών σχετικά με τη διαδικασία, μπορείτε να στείλετε e-mail με τα στοιχεία σας στο info@povas.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.