ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΕΤΕΜ: Χορηγός και στη 2η ημερίδα DOMa Diaries

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, δέκα καταξιωμένοι αρχιτέκτονες παρουσίασαν ένα έργο τους που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με το βλέμμα στραμμένο στην απεικόνιση της μελλοντικής ελληνικής πόλης, η ΕΤΕΜ ένωσε τις δυνάμεις της με τον φορέα σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa και στην 2η ημερίδα DOMa Diaries.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, δέκα καταξιωμένοι αρχιτέκτονες παρουσίασαν ένα έργο τους που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η ημερίδα ξεκίνησε με τη Λιάνα Νέλλα Ποτηροπούλου, η οποία εστίασε στα πρώτα στάδια κατασκευής του Life Tech Park, αποκαλύπτοντας στοιχεία του έργου. Στη συνέχεια, η Χάρις Αθανασοπούλου και η Αθηνά Θεοδωροπούλου, ανέδειξαν τη διαδικασία σχεδιασμού του «Κτιρίου γραφείων – καταστημάτων στην Αγ. Παρασκευή», αναλύοντας διαφορετικές εκδοχές, συνολικά, του έργου και διαρρυθμίσεις της εσωτερικής διάταξης.

Οι Κατερίνα Κοτζιά & Κορίνα Φιλοξενίδου, των K&K Architects, παρουσίασαν το νέο «Μουσείο Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης», σε σχέση με τον τρόπο διαχείρισης των διαφορετικών εκθεμάτων.

Ο Θωμάς Δοξιάδης μαζί με την Τέρψη Κρεμαλή και τον Δημήτρη Χρηστίδη, των doxiadis+, ανέλυσαν την μελέτη τοπίου του πύργου “Marina” στο Ελληνικό καθώς και τον τρόπο ανάπτυξης της κατακόρυφης φύτευσής του, σε σχέση με το τοπικό κλίμα.

Ο Κωστής Πανηγύρης, η Ηρώ Μπερτάκη και η Χριστίνα Λουκοπούλου, των blp architects, επικεντρώθηκαν στην «Κατοικία στην Πελοπόννησο», δίνοντας έμφαση στην τομή της. Η Νεφέλη Χατζημηνά, των architectScripta, με το “Elliniko project”, αναφέρθηκε στην έρευνά της για νέες χωρικές εμπειρίες και τον τρόπο που εμπνέεται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Μέμος Φιλιππίδης, των MPLUSM Architects, αφηγήθηκε τους τρόπους που εμπνεύστηκε από τους κορμούς των δέντρων για να διατυπώσει αρχιτεκτονικά, διάφορα στοιχεία του “Cypress House”. Ο Τηλέμαχος Ανδριανόπουλος, των Tense Architecture Network, ανέδειξε την αναζήτηση οριακών και δομικών καταστάσεων στην «Κατοικία στο Ντράφι».

Τέλος, ο Ανδρέας Νικολοβγένης, διηγήθηκε την ιστορία της «Ψαροκαντίνας στο Ρίο», μέσα από τις συνομιλίες του με τον πελάτη. Η ΕΤΕΜ ανανεώνει το ραντεβού της και για την επόμενη ημερίδα της σειράς DOMa Diaries θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου στο Μουσείο Μπενάκη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.