ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Ελληνική Ένωση Αλουμινίου: Σε κλίμα αισιοδοξίας η κοπή της πίτας και τα εγκαίνια των γραφείων της!

Μετά από πέντε χρόνια τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου (ΕΕΑ) μαζεύτηκαν στα ανακαινισμένα γραφεία της Ένωσης για να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Μετά την πάροδο πέντε ετών όταν και η πανδημία του κορονοϊού περιόρισε δραστικά τις δια ζώσης συναντήσεις, τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου (ΕΕΑ) σε σχεδόν πλήρη απαρτία μαζεύτηκαν στα ανακαινισμένα γραφεία της Ένωσης.

Η ανταπόκριση των μελών ήταν δυναμική και τα γραφεία της Ένωσης μετά από καιρό γέμισαν από κόσμο, με τους ανθρώπους της εγχώριας βιομηχανίας αλουμινίου να έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις για την πορεία και το μέλλον του κλάδου.

Η συνάντηση είχε διττό ρόλο, καθώς αφενός έγινε στο πλαίσιο των εγκαινίων των ανακαινισμένων γραφείων και αφετέρου για την παραδοσιακή κοπή της πίτας για τη νέα χρόνια.

Ο Πρόεδρος της ΕΕΑ, Γιώργος Μεντζελόπολος κόβει την πρωτοχρονιάτική πίτα της Ένωσης παρουσία της Γενικής Δ/ντριας, Έλλης Γκανάκου

Η ανακαίνιση του χώρου που στεγάζει την ΕΕΑ έγινε με τη συνδρομή των μελών, ωστόσο ειδική μνεία αξίζει στην εταιρεία EUROPA, η οποία προσέφερε τα νέα συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων. Το τελικό αποτέλεσμα εντυπωσιάζει, με τα γραφεία της ΕΕΑ να έχουν εκσυγχρονιστεί και να αποτελούν πλέον ένα σύγχρονο και άνετο χώρο που στεγάζει τις δραστηριότητες και τους ανθρώπους της Ένωσης.

Στο πλαίσιο της σημαντικής συμβολής της EUROPA, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε και σχετική βράβευση του Προέδρου του ΔΣ της εταιρείας και ιστορικού στελέχους του κλάδου, Γρηγορίου Τζιρακιάν και της Αντιπροέδρου και Δ/νουσας Συμβούλου, Αννούς Τζιρακιάν από τον Πρόεδρο της ΕΕΑ, Γιώργο Μεντζελόπουλο.

Από αριστερά, η Αντιπρόεδρος και Δ/νουσα Σύμβουλος της EUROPA, Ανούς Τζιρακιάν, ο Πρόεδρος της ΕΕΑ, Γιώργος Μεντζελόπουλος και ο Πρόεδρος του ΔΣ της EUROPA, Γρηγόρης Τζιρακιάν κατά τη βράβευση της εταιρείας για τη σημαντική συμβολή της στην ανακαίνιση των γραφείων της Ένωσης

Όσον αφορά στην κοπή της πίτας, ο τυχερός της συνάντησης που «πέτυχε» το φλουρί ήταν ο Δ/νων Σύμβουλος της NEOKEM, Νίκος Βλαχάκης, ο οποίος παρέλαβε και το σχετικό αναμνηστικό δώρο από τον Αντιπρόεδρο της ΕΕΑ, Γιώργο Δουκίδη.

Την κοπή της πίτας ανέλαβαν ο Πρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Μεντζελόπουλος μαζί με τη Γενική Δ/ντρια, Έλλη Γκανάκου, η οποία φέτος συμπλήρωσε 37 χρόνια παρουσίας στην ΕΕΑ! Σχεδόν μία ολόκληρή ζωή, η κα Γκανάκου αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές της και άφησε τα έδρανα του πανεπιστημίου, αφοσιώθηκε στο σημαντικό έργο που παράγει για την ΕΕΑ, βρισκόμενη σταθερά εκεί όταν τη χρειάζεται ο κλάδος, αποτελώντας ένα λαμπρό παράδειγμα για όλους μας.

Ο Δ/νων Σύμβουλος της NEOKEM, Νίκος Βλαχάκης παραλαμβάνει σχετικό αναμνηστικό δώρο από τον Αντιπρόεδρο της ΕΕΑ, Γιώργο Δουκίδη, καθώς «πέτυχε» το φλουρί στην πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ένωσης

Στη σύντομη ομιλία του, ο Πρόεδρος Γιώργος Μεντζελόπουλος αναφέρθηκε στην κρίση που βίωσε ο κλάδος την περίοδο του κορονοϊού αλλά και στις στέρεες βάσεις που έχει η ελληνική βιομηχανία αλουμινίου που της επιτρέπουν πλέον να αποφεύγει σχετικά αλώβητη τους κατά καιρού σκοπέλους.

Ο κλάδος στην Ελλάδα διατηρεί τις παραδοσιακές ιδιότητες του υλικού με το οποίο ασχολείται, ανθεκτικός αλλά και ευέλικτος, κατάφερε να ξεπεράσει άλλο ένα εμπόδιο και να είναι σε θέση πλέον να ατενίζει το μέλλον με συγκρατημένη αισιοδοξία. Τα σημάδια και τα σήματα της αγοράς, μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι κατέληξε ο κ. Μεντζελόπουλος, τονίζοντας ότι οι συνθήκες στη χώρα είναι ευνοϊκές, βάζοντας ωστόσο και μία μικρή υποσημείωση για την ευρωπαϊκή αγορά όπου καταγράφονται μικροπροβλήματα.

Η συνάντηση έκλεισε σε κλίμα ευφορίας και ευχές για ένα εποικοδομητικό από κάθε άποψη νέο έτος για όλους.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.