ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ALUMIL: «Έντυσε» τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας 3CX στη Λευκωσία

Η συμβολή της ALUMIL στην ολοκλήρωση ενός ακόμη σημαντικού έργου που συνδυάζει τη λειτουργικότητα και την αισθητική, αναδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας για την προώθηση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και της καινοτομίας.

Με πολυετή εμπειρία σε εμβληματικά διεθνή έργα, υψηλή τεχνογνωσία και την ικανότητα να ανταποκρίνεται σε κάθε σύγχρονη κατασκευαστική ανάγκη, η ALUMIL, η καινοτόμος ελληνική εταιρεία ανάπτυξης αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, συμμετείχε σε ένα ακόμα πρότζεκτ που ολοκληρώθηκε στην Έγκωμη Λευκωσίας. Ο λόγος για τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας τεχνολογίας 3CX, έργο που σχεδίασαν οι αρχιτέκτονες Michael Seroff και Sotos Papadopoulos (Seroff & Papadopoulos Architects).

Προτεραιότητα στην αρχιτεκτονική σύλληψη ήταν η χαμηλή ανάπτυξη του κτιρίου για τη φιλοξενία γραφείων από το πρώτο επίπεδο και πάνω, καθώς στο ισόγειο στεγάζονται χώροι κοινωνικών δραστηριοτήτων: ένα μεγάλο αμφιθέατρο, μια καφετέρια, ένα γυμναστήριο, υπαίθριοι κοινόχρηστοι χώροι και μια πισίνα. Ο χώρος στάθμευσης βρίσκεται στο υπόγειο, διατηρώντας τη χρηστικότητά του χωρίς να επηρεάζεται η αισθητική του κτιρίου.

Εφαρμόζοντας αυτή τη μοναδική ιδέα, οι αρχιτέκτονες ανύψωσαν το κτίριο με περιμετρικές κολώνες, διαχωρίζοντας τις επαγγελματικές δραστηριότητες από τις λειτουργίες του ισογείου. Η αντανάκλαση του γύρω τοπίου μέσα από τις κατοπτρικές επιφάνειες των δύο «υποστηρικτικών πλίνθων» δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός αιωρούμενου μαύρου κουτιού, εντυπωσιάζοντας τον επισκέπτη.

Τα θερμομονωτικά υαλοπετάσματα COMFORT M4 που ντύνουν το κτίριο, σε συνδυασμό με το σύστημα σκίασης SMARTIA M5600 με μαύρες κάθετες περσίδες αλουμινίου και διευρυμένες γαλβανιζέ μεταλλικές επιφάνειες, παρέχουν αποτελεσματική προστασία από εξωτερικούς παράγοντες, προσδίδοντας, παράλληλα, μια αίσθηση ελευθερίας στους εργαζόμενους.

Περνώντας στο εσωτερικό του κτιρίου, οι χώροι είναι ανοιχτοί και ευέλικτοι με διαφορετικά επίπεδα ιδιωτικότητας που επιτυγχάνονται με το σύστημα διαχωρισμού SMARTIA P100 Standard, υπογραμμίζοντας τον χαρακτήρα και τη φιλοσοφία της εταιρείας. Χάρη στη χρήση των συστημάτων SMARTIA S560 και SMARTIA M11000, όλοι οι χώροι έχουν πρόσβαση σε φυσικό φως και αερισμό, με το αίθριο να λειτουργεί τόσο ως πηγή φωτός για την εσωτερική περίμετρο των γραφείων όσο και ως μία υποτιθέμενη χοάνη παροχής καθαρού αέρα.

Η συμβολή της ALUMIL στην ολοκλήρωση ενός ακόμη σημαντικού έργου που συνδυάζει τη λειτουργικότητα και την αισθητική, αναδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας για την προώθηση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και της καινοτομίας.

Ανακαλύψτε όλα τα έργα στα οποία έχουν τοποθετηθεί αρχιτεκτονικά συστήματα ALUMIL εδώ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.