ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

MINIMAL FRAME: Συνδυασμός minimal αισθητικής & ποιότητας EUROPA!

Το Europa Minimal Frame είναι ένα σύστημα ανώτερου σχεδιασμού που προδιαγράφεται σε έργα υψηλής κατασκευαστικής και σχεδιαστικής αξίας, με σκοπό να προσδώσει το κύρος μίας ποιοτικής λύσης που «παντρεύει» τον έσω και έξω χώρο.

Το νέο σύστημα Europa Minimal Frame έφερε νέα δεδομένα στα minimal αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου στην αγορά, λαμβάνοντας την ύψιστη αναγνώριση με βραβείο Red Dot Award: Product Design 2022 στην κατηγορία “Interior Design Elements” και πλέον βρίσκεται ανάμεσα στα προϊόντα υψηλού κύρους και ανώτερης σχεδίασης, με το πλέον υψηλό επίπεδο καινοτομίας, λειτουργικότητας και μακροζωίας, με τη σφραγίδα Red Dot.

Τα βραβεία Red Dot αποτελούν την ανώτερη διάκριση και πιστοποιούν τη σχεδιαστική ανωτερότητα του συστήματος Minimal Frame. Το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Europa έχει σχεδιάσει τα τελευταία χρόνια σειρά αρχιτεκτονικών συστημάτων που επιτυγχάνουν ανώτερους συντελεστές επιδόσεων, ενώ παράλληλα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργικότητα, στο design και την αισθητική.

Το Red Dot σημαίνει ότι ανήκεις στους καλύτερους στον σχεδιασμό και τις επιχειρήσεις και αυτή είναι η θέση της Europa και του Minimal Frame. Το Europa Minimal Frame πρωτοπορεί στην κατηγορία των συρόμενων συστημάτων, μέσω της σχεδιαστικής του φιλοσοφίας. Η πληθώρα εφαρμογών του, το καθιστούν ιδανικό για οικιστικά και ξενοδοχειακά κτίρια, συνδυάζοντας τις ίσιες γραμμές με το μικρότερο δυνατόν εμφανές πλαίσιο αλουμινίου από 25 χιλ., «χαράσσοντας» νέους ορίζοντες.

Βασικά χαρακτηριστικά

 1. Τέσσερις διαφορετικές τυπολογίες κατασκευής για κάθε αρχιτεκτονική και κατασκευαστική απαίτηση.
 2. Τοποθέτηση ράουλων στον οδηγό, για ευκολία στην αντικατάσταση και τον καθαρισμό.
 3. Ελαστικός (EPDM) τάκος στεγανοποίησης των οδηγών.
 4. Χρήση τριπλών υαλοπινάκων από 38 χιλ. έως 40 χιλ. για υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης.
 5. Εντοιχισμός των προφίλ του κουφώματος στην τοιχοποιία και τα δάπεδα, για μέγιστη διαφάνεια και διαπερατότητα του φωτός.
 6. Εμφανή πλευρά κάθετων και οριζόντιων προφίλ από 25 έως 30 χιλ.
 7. Επιλογή νεροχύτη με χρήση σχάρας ή διάκενου 15 χιλ.
 8. Τοποθέτηση μηχανισμού πολλαπλού κλειδώματος για μέγιστη ασφάλεια.
 9. Δυνατότητα τοποθέτησης κρυφής σήτας (pushto-open) Plisse ή κάθετης με μοτέρ.
 10. Δυνατότητα τοποθέτησης μηχανισμού φρένου.

Διαθέτει τυπολογίες για αρχιτεκτονικές κατασκευές υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών, κατάλληλες για πολύ μεγάλα ανοίγματα (έως και 24 τ.μ. επιφάνειας, με ύψος έως 4 μ.), διασφαλίζοντας ανεμπόδιστη θέα, άπλετο φως και απρόσκοπτη κίνηση προς τον εξωτερικό ή τον εσωτερικό χώρο. Το σύστημα ολοκληρώνουν οι υψηλές επιδόσεις σε θερμομόνωση, ηχομείωση και στεγάνωση και η άψογη λειτουργικότητα σε κάθε κατασκευαστική λύση.

Διατίθεται σε τέσσερις (4) διαφορετικές εκδόσεις ενδοδαπέδιας εγκατάστασης, με επιλογή ολικής κάλυψης του κάτω οδηγού με το υλικό του δαπέδου. Επιπρόσθετα, δίνεται η δυνατότητα είτε πλήρους εντοιχισμού του περιμετρικού πλαισίου είτε μερικώς εμφανούς πλαισίου από 25 – 30 χιλ.

Το εμφανές κάθετο προφίλ στο μέσο των επάλληλων κατασκευών διαθέτει τη μικρότερη δυνατή εμφανή επιφάνεια 25 χιλ., διατηρώντας τη στατική του επάρκεια σε μεγάλα ανοίγματα, ενώ όταν απαιτείται συνδυασμός σταθερών τμημάτων με κινητά φύλλα, χρησιμοποιείται κολώνα με εμφανή πλευρά μόνο 30 χιλ., διατηρώντας τις λεπτές γραμμές της συνολικής κατασκευής.

Συγκριτικά πλεονεκτήματα

Το Europa Minimal Frame προδιαγράφεται σε έργα υψηλής κατασκευαστικής και σχεδιαστικής αξίας, με σκοπό να προσδώσει το κύρος ενός συστήματος που «παντρεύει» τον έσω και έξω χώρο, συνδέει τον άνθρωπο με το περιβάλλον και απελευθερώνει την ανθρώπινη δημιουργικότητα. Το Europa Minimal Frame χαρακτηρίζεται από:

 • Ελευθερία κίνησης, ανεμπόδιστη θέα και φως χάρη στα προφίλ λεπτών διατομών.
 • Υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης με χρήση πολυαμιδίων 28 χιλ. και ηχομείωσης με χρήση διπλού & τριπλού υαλοπίνακα από 38 χιλ. έως 40 χιλ.
 • Πολλαπλές κατασκευαστικές λύσεις μέσω:
  • τεσσάρων (4) διαφορετικών τυπολογιών κατασκευής,
  • εμφανή πλευρά κάθετων και οριζόντιων προφίλ από 25 έως 30 χιλ.,
  • δυνατότητα επιλογής νεροχύτη με χρήση σχάρας ή διάκενου 15 χιλ.

 • Ομαλή και εύκολη κίνηση του φύλλου:
  • Τα κινούμενα φύλλα διαθέτουν στο κάτω μέρος δύο παράλληλες ανοξείδωτες ράγες, που ολισθαίνουν σε διπλή συστοιχία από ατσάλινα ανοξείδωτα ράουλα διαμέτρου 24 χιλ. στον κάτω οδηγό, με δυνατότητα στατικού φορτίου έως 1.000 κιλά ανά φύλλο.
 • Εύκολη αντικατάσταση ή συντήρηση του συστήματος κύλισης, χωρίς να απαιτείται να ανασηκωθεί το φύλλο ή να εξέλθει από τον οδηγό.
 • Απόλυτη στεγάνωση μέσω:
  • ελαστικών σφράγισης από υλικό EPDM,
  • ειδικού συστήματος συλλογής και διοχέτευσης των υδάτων στο δίκτυο αποχέτευσης του κτιρίου.
 • Αυξημένη ασφάλεια μέσω της δυνατότητας επιλογής Μηχανισμού Πολλαπλού Κλειδώματος. Δυνατότητα επιλογής μεταξύ διαφορετικών τύπων μηχανισμού κλειδώματος και λαβής, παρέχοντας το πλεονέκτημα της εύκολης τοποθέτησης και αντικατάστασής του.
 • Ασφάλεια από τα ενοχλητικά έντομα μέσω της δυνατότητας τοποθέτησης κρυφής σήτας (push-to-open) ανώτερης αισθητικής, με πανί τύπου Plisse ή κάθετης με μοτέρ.

Τυπολογίες κατασκευών

 • Επάλληλα.
 • Χωνευτά.
 • Συνδυασμός συρόμενων φύλλων με σταθερά.
 • Σύνθετες κατασκευές.
 • Γωνιακή κατασκευή

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.