ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Aluminium Magazine: Εξαιρετικές οι προοπτικές της ελληνικής αγοράς!

Η άποψη του Συμβούλου Έκδοσης του περιοδικού Μιχάλη Ροδίτη, στο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού.

Το γράμμα της έκδοσης – Φεβρουάριος 2024: Σε μία περίοδο που έχουν εμφανιστεί σύννεφα στην ευρωπαϊκή αγορά αλουμινίου, η ελληνική αγορά επιδεικνύει σαφώς καλύτερη εικόνα και εμφανίζει μεγαλύτερη σταθερότητα. Αποτέλεσμα είναι οι εταιρείες του κλάδου την παρούσα φάση να έχουν στρέψει τις “κεραίες” τους στην εγχώρια αγορά, η οποία συνεχίζει να ανθίσταται στην ύφεση που παρουσιάζει η Ευρώπη και με σαφώς καλύτερες προοπτικές για την συνέχεια.

Η ελληνική αγορά, όπως προκύπτει και από το άκρως ενδιαφέρον άρθρο του Δρ. Στέλιου Λαμπρακόπουλου που φιλοξενείτε στο τεύχος Φεβρουαρίου 2024 του aluminium magazine” και μπορείτε να διαβάσετε εδώ, δεν έχει μόνο παρόν αλλά και εξαιρετικό μέλλον! Σύμφωνα με πανευρωπαϊκή έρευνα, η ελληνική αγορά κουφωμάτων καταγράφει χαμηλό δείκτη δραστηριότητας (ο λόγος του όγκου της αγοράς με το συνολικό απόθεμα κουφωμάτων) κάτι που καταδεικνύει ότι δεν εμφανίζει σημάδια κορεσμού και έχει εξαιρετικά καλές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.

Με δεδομένο ότι η ανοδική δυναμική της ελληνικής αγοράς κουφωμάτων είναι εξαιρετική και ότι η προτίμηση των καταναλωτών παραμένει σταθερά υπέρ του αλουμίνιου (7 στα 10 κουφώματα στην Ελλάδα παραμένουν να είναι από αλουμίνιο), οι μελλοντικές προοπτικές για τον κλάδο μας προμηνύονται άκρως θετικές.

Τα τελευταία χρόνια, ο κλάδος έχει κάνει σημαντικά βήματα για να καλύψει το κενό που έχει αφήσει η πολιτεία στον τομέα της εκπαίδευσης του ανθρωπίνου δυναμικού και δη και των κατασκευαστών αλουμινίου. Ως επιστέγασμα όλων αυτών των προσπαθειών έρχεται η αναγνώριση από τον Ελληνικό Οργανισμό Διαπίστευσης της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου ΑΜΚΕ ως Φορέα Πιστοποίησης Προσώπων για το Σχήμα Πιστοποίησης «Τεχνίτης Κατασκευής Αρχιτεκτονικών Συστημάτων Αλουμινίου για Πόρτες – Παράθυρα – Εξώφυλλα».

Το νέο αυτό πεδίο δραστηριότητας αποτελεί ένα ακόμη βήμα στη διαρκή προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών του κλάδου, αλλά και της αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού του. Αγκαλιάστηκε και στηρίχθηκε από όλο τον κλάδο, ενώ και οι ίδιοι οι κατασκευαστές αλουμινίου, μέσω της ΠΟΒΑΣ, ήταν από την αρχή παρόντες στην προσπάθεια αυτή.

Το αποτέλεσμα της συλλογικής αυτής προσπάθειας είναι οι πρώτοι 24 πιστοποιημένοι κατασκευαστές αλουμινίου που πιστοποιήθηκαν ως «Τεχνίτες Κατασκευής Αρχιτεκτονικών Συστημάτων Αλουμινίου για Πόρτες – Παράθυρα – Εξώφυλλα» μετά από εξετάσεις που διοργάνωσε η ΕΕΑ ΑΜΚΕ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως θα διαβάσετε αναλυτικά εδώ, όπου θα βρείτε και αναλυτικό πίνακα με τους επιτυχόντες.

Τα πτυσσόμενα συστήματα αλουμινίου αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή σε περιπτώσεις που απαιτείται εξοικονόμηση χώρου. Οι φυσούνες αλουμινίου αποτελούν μία οικολογική λύση, προσφέρουν πολλαπλές αισθητικές επιλογές και δεν επηρεάζουν τον φωτισμό, τον εξαερισμό και τη θέα προς τα έξω στον χώρο που τοποθετούνται. Στο σχετικό αφιέρωμα στο τεύχος Φεβρουαρίου 2024 του aluminium magazine” και μπορείτε να διαβάσετε εδώ, παρουσιάζονται αναλυτικά οι κορυφαίες προτάσεις σε επίπεδο πτυσσόμενων συστημάτων, από τις καλύτερες και πλέον αξιόπιστες εταιρείες του κλάδου, για να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα για τις επιλογές που υπάρχουν στην αγορά και να τις προτείνετε στους πελάτες σας.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.