ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Σταθερή ανάπτυξη με αύξηση πωλήσεων & επενδύσεων!

Η ALUMIL όχι μόνο διατηρείται στο ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο που μας έχει συνηθίσει, αλλά… «γράφει» ήδη τις επόμενες λαμπρές σελίδες της ιστορίας της!

Μια από τις πιο επιτυχημένες περιόδους της ιστορίας της διανύει η ALUMIL, από τις πλέον προηγμένες εταιρείες σχεδιασμού και παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου στον κόσμο, καταγράφοντας σταθερά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, με αποκορύφωμα το πρώτο τρίμηνο του 2024, κατά το οποίο οι πωλήσεις σημείωσαν ραγδαία αύξηση.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα της, η ALUMIL «τρέχει» ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα που ξεπερνά τα 20 εκ. ευρώ για το 2024, στοχεύοντας στην αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

  • αγορά οικοπέδου 35.000 τ.μ. και κτιρίου 6.000 τ.μ., δίπλα στο οποίο θα ανεγερθεί νέο κτίριο για τη στέγαση ρομποτικής αποθήκης 4.000 θέσεων με πρόβλεψη για διπλασιασμό των θέσεων.
  • εγκατάσταση νέας, μεγάλης δυναμικότητας, ρομποτικής γραμμής αυτόματης συσκευασίας στο αγοραζόμενο κτίριο.

Σημαντικός «σύμμαχος» της ALUMIL στην επενδυτική της στρατηγική για το τρέχον έτος είναι η χρηματοδότησή της από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης &  Ανθεκτικότητας με 15 εκατ. ευρώ, για την οποία αναμένεται σύντομα η τελική έγκριση.

Παράλληλα, έχει ήδη ολοκληρωθεί η επένδυση στους αεροσυμπιεστές για τις μονάδες διέλασης, το βαφείο, το χυτήριο και τη μονάδα ανοδίωσης. Η συγκεκριμένη επένδυση, ύψους 500 χιλ. ευρώ, έχει μειώσει την ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 1.000 MWh. Επιπλέον, η ALUMIL «τρέχει» δύο ακόμη σημαντικά έργα: το νέο υπερσύγχρονο βαφείο και τη νέα γραμμή διέλασης, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της στο Κιλκίς. Ταυτόχρονα, μία καινούργια πρέσα (1.350 Μt) για την αύξηση της δυναμικότητας έχει ήδη εγκατασταθεί και βρίσκεται σε λειτουργία.

Όσον αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό, η ελληνική πολυεθνική πρωτοπορεί με την εγκατάσταση πλατφόρμας IoT (Industry 4.0), που θα επιτρέπει τη διασύνδεση όλων των μηχανών στο cloud για συνεχή παρακολούθηση και ανάλυση big data. Επιπλέον, έχει εγκαταστήσει ρομποτική αποθήκη διαχείρισης εξαρτημάτων, με σκοπό τη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών.

Επιπλέον, όλες οι εταιρείες του ομίλου ALUMIL σύντομα θα επωφελούνται από την εγκατάσταση νέου πληροφοριακού συστήματος SAP ERP, το οποίο θα συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας και την άμεση λήψη ολοκληρωμένης και ενιαίας πληροφόρησης της Διοίκησης.

Οικονομική υγεία & συμμετοχή σε εμβληματικά έργα

Ως προς τις στρατηγικές επιλογές της ALUMIL, είναι σημαντικό ότι οι νέες επενδύσεις δημιουργούν πολλές νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας, με επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα, μια περιοχή με υψηλή ανεργία.

Πέρα, ωστόσο, από τις μεγάλες επενδύσεις και τις αυξημένες πωλήσεις, η οικονομική υγεία της ALUMIL αποτυπώνεται και στη συνεχώς μειούμενη δανειακή της έκθεση, σε μια εποχή, μάλιστα, που το κόστος δανεισμού αυξήθηκε σημαντικά λόγω της ανόδου των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Καθοριστικό ρόλο στην εξωστρέφεια της εταιρείας, της οποίας οι εξαγωγές ανέρχονται σε ποσοστό 80% των συνολικών της πωλήσεων, διαδραματίζει το Τμήμα Διεθνών Έργων, που διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία σε project μεγάλης κλίμακας. Πρόσφατο παράδειγμα είναι η παρουσία της ALUMIL στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, με συμμετοχή στο Κέντρο Φροντίδας ΑμεΑ, στο Experience Center και προσεχώς στον εντυπωσιακό ουρανοξύστη Riviera Tower.

Βιωσιμότητα & καινοτομία

Παράλληλα, η ALUMIL δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και τη μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος, επενδύοντας σε πρωτοβουλίες όπως το Loop 60, το πρώτο πιστοποιημένο ανακυκλωμένο αλουμίνιο στην Ελλάδα για προφίλ αρχιτεκτονικών συστημάτων, η παραγωγή του οποίου απαιτεί 95% λιγότερη ενέργεια συγκριτικά με την παραγωγή πρωτόχυτου αλουμινίου.

Την ίδια στιγμή, η Έρευνα και η Καινοτομία παραμένουν κεντρικοί πυλώνες της επιχειρηματικής της στρατηγικής. Πρόσφατα, μάλιστα, η εταιρεία πέτυχε τη συμμετοχή της στο πρωτοποριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα RecAL του Horizon Europe, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών ανακύκλωσης και ψηφιακών εργαλείων, με σκοπό την προώθηση της κυκλικής οικονομίας του αλουμινίου.

Πρωτοπορώντας & οδηγώντας τις εξελίξεις

Στη μέχρι τώρα πολύπλευρη πορεία της, η ALUMIL χαρακτηρίζεται από κινήσεις που αλλάζουν τα δεδομένα του κλάδου και ανεβάζουν τον πήχη της ποιότητας και της καινοτομίας. Όπως αποτυπώνεται μέσα από τις επενδύσεις που έχουν γίνει ή δρομολογούνται, η ALUMIL όχι μόνο διατηρείται στο ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο που μας έχει συνηθίσει, αλλά… «γράφει» ήδη τις επόμενες λαμπρές σελίδες της διαδρομής της!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.