ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

NISSAN: Στρέφεται στο πράσινο αλουμίνιο!

Η NISSAN θα χρησιμοποιεί εξαρτήματα αλουμινίου χαμηλών εκπομπών σε νέα και τρέχοντα μοντέλα από το 2024, ενώ σκοπεύει να ολοκληρώσει την πλήρη μετάβαση σε τέτοια ανταλλακτικά έως το 2030.

Η NISSAN ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιεί εξαρτήματα αλουμινίου χαμηλών εκπομπών CO2, τα οποία θα είναι κατασκευασμένα από πράσινο ή ανακυκλωμένο αλουμίνιο σε νέα και τρέχοντα μοντέλα από το οικονομικό έτος 2024 και μετά. Παράλληλα σκοπεύει να ολοκληρώσει την πλήρη μετάβαση σε τέτοια ανταλλακτικά έως το 2030.

Το αλουμίνιο αντιπροσωπεύει περίπου το 10% του βάρους του οχήματος. Χρησιμοποιώντας αλουμίνιο χαμηλών εκπομπών CO2, η γιαπωνέζικη εταιρεία στοχεύει να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα. Η NISSAN στοχεύει να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των οχημάτων της έως το 2050.

Το πράσινο αλουμίνιο παράγεται με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας που δεν προέρχεται από ορυκτά καύσιμα και μπορεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά την παραγωγή κατά περίπου 50%. Επιπλέον, το ανακυκλωμένο αλουμίνιο μπορεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά περίπου 95%.

Η NISSAN προμηθεύεται φύλλα αλουμινίου χαμηλών εκπομπών CO2 για πάνελ οχημάτων που παράγονται στην Ιαπωνία από την KOBE STEEL και την UACJ Corporation. Στο μέλλον, η γνωστή ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα χρησιμοποιεί αλουμίνιο χαμηλών εκπομπών CO2 για όλα τα εξαρτήματα αλουμινίου, συμπεριλαμβανομένων των επεξεργασμένων εξαρτημάτων, παγκοσμίως, για να μειώσει περαιτέρω τις εκπομπές.

Για όλα τα νέα μοντέλα που παράγονται από το οικονομικό έτος 2027, θα χρησιμοποιείται αλουμίνιο χαμηλών εκπομπών CO2. Όσον αφορά στα τρέχοντα μοντέλα, από αυτό το οικονομικό έτος, η NISSAN σκοπεύει να αρχίσει να αγοράζει τροχούς, εξαρτήματα πλαισίου, εξαρτήματα άξονα και καλώδια από πράσινο αλουμίνιο στην Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Ως αποτέλεσμα του παραπάνω, μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2024, περίπου το 20% του αλουμινίου για ανταλλακτικά αυτοκινήτων που πωλούνται σε αυτές τις αγορές, αναμένεται να αντικατασταθεί με πράσινο ή ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.