ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Όμιλος ΕΛΒΑΛ: Αύξηση πωλήσεων και κερδών το 9μηνο!

Η έντονη εξαγωγική δραστηριότητα του Ομίλου ΕΛΒΑΛ ήταν για μία ακόμη φορά η βασική παράμετρος των θετικών της οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε για το εννεάμηνο του 2015. Ο συνολικός όγκος πωλήσεων ανήλθε σε 271 χιλ. τόνους, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών σε 964 εκ. ευρώ, αυξημένος κατά 22%, τα μικτά κέρδη στα 95,6 εκ. ευρώ από 58,3 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2014, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 59% στα 88,2 εκ. ευρώ.

Sheet_rolledΤα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν στα 40 εκ. ευρώ έναντι 11 εκ. ευρώ και τελικά τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 22,5 εκ. ευρώ έναντι 9,9 εκ. ευρώ του εννεάμηνου 2014 (κέρδη 0,179 ευρώ ανά μετοχή έναντι 0,08 ευρώ ανά μετοχή).

Στις διεθνείς αγορές συνεχίζεται η αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα έλασης αλουμινίου με τον αντίστοιχο τομέα του Ομίλου να καταγράφει αύξηση όγκου πωλήσεων κατά 3% και κύκλου εργασιών κατά 16%. Τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 88 εκ. ευρώ έναντι 56 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου,

Στον τομέα διέλασης τα αντίστοιχα κέρδη ανέρχονται σε 1,5 εκ. ευρώ έναντι ζημιών 8,6 εκ. ευρώ. Συνεχίστηκε το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου με τις επενδυτικές ροές να ανέρχονται σε 76,4 εκ. ευρώ. Οι ανωτέρω εκταμιεύσεις οδήγησαν σε αύξηση του καθαρού δανεισμού παρά τις ισχυρές λειτουργικές εισροές ύψους 36,4 εκ. ευρώ.

Στις 30/9/2015 ολοκληρώθηκε η απόσχιση του βιομηχανικού και εμπορικού κλάδου έλασης αλουμινίου από τη μητρική εταιρεία και η απορρόφησή του από την, κατά 100%, θυγατρική εταιρεία ΣΥΜΕΤΑΛ χωρίς να επηρεαστούν τα ενοποιημένα μεγέθη. Ακολούθησε η μετονομασία της μητρικής εταιρείας σε «ΕΛΒΑΛ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.» και η αλλαγή του σκοπού της καθώς και η μετονομασία της ΣΥΜΕΤΑΛ σε «ΕΛΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΟΥ Α.Ε.».

Κράτα το

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.