ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Σύστημα στήριξης μαρμάρων και γρανιτών σε προσόψεις ALUSTET 7300

ALUSTET_1

Η Alfa Aluminium σχεδίασε και κυκλοφόρησε το καινοτόμο σύστημα στήριξης μαρμάρων και γρανιτών Alustet 7300, το οποίο προσφέρει την πλέον ολοκληρωμένη μέθοδος τοποθέτησης υλικών πρόσοψης (μαρμάρου, γρανίτη) με περιμετρική στήριξη πλακών. Το ALUSTET 7300 αποτελεί ξεκάθαρα μια καινοτομία για τις επενδύσεις των κτιρίων προηγμένης τεχνολογίας, καθώς προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις υψηλών απαιτήσεων για κάθε ανάγκη  με την αισθητική, την οικονομία και την ταχύτητα τοποθέτησης να έχουν τον πρώτο λόγο.

Με το ALUSTET 7300 δημιουργείται διπλοκέλυφη πρόσοψη. Στο διάκενο που προκύπτει μεταξύ τοίχων κι επένδυσης δεν έχουμε ανεξέλεγκτη κυκλοφορία νερού ή αέρα. Η επένδυση είναι κατασκευή στεγανή, αφού οι αρμοί μεταξύ των πλακών σφραγίζονται με το ίδιο προφίλ στήριξης. Η κατακόρυφη κυκλοφορία του αέρα (από κάτω προς τα πάνω) μπορεί να είναι ελεγχόμενη, βοηθώντας το κτίριο να «αναπλεύσει» και να μονωθεί. Το καλοκαίρι ο κινούμενος αέρας δροσίζει τους  εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου, ενώ το χειμώνα ο στάσιμος αέρας εμποδίζει το κρύο να έρθει σε άμεση επαφή με το κτίριο. Και στις δυο περιπτώσεις, τα ενεργειακά κέρδη είναι σημαντικά.

ALUSTET_2Τα συνηθέστερα προβλήματα των υφιστάμενων συστημάτων ορθομαρμάρωσης με πύρρους που εισχωρούν σε βάθος, είναι η συγκέντρωση υψηλών τάσεων στα σημεία στήριξης. Έτσι τα φορτία από ανεμοπίεση ή σεισμό καταπονούν το υλικό επένδυσης της όψης του κτιρίου με αποτέλεσμα την απολέπιση και την τελική πτώση. Αντίθετα, στο σύστημα Alustet 7300, κάθε πλάκα του πετρώματος διαθέτει περιμετρικά εγκοπή (βάθους 8-10 χιλ. και πλάτους 3 – 3,5 χιλ), η οποία αποτελεί την υποδοχή των προφίλ αλουμινίου που διαμορφώνουν την περιμετρική στήριξη. Με αυτό τον τρόπο γίνεται ομοιόμορφη κατανομή των δυνάμεων που ασκούνται σε κάθε πλάκα και αποφεύγοντας προβλήματα φθοράς, ενώ μειώνεται τον τρόπο γίνεται ομοιόμορφη κατανομή των δυνάμεων που ασκούνται σε κάθε πλάκα και αποφεύγονται προβλήματα φθοράς, ενώ μειώνεται το απαιτούμενο πάχος της πλάκας στα 20χιλ. Επιτυγχάνεται ασφάλεια και οικονομία στην κατασκευή.

Το σύστημα στήριξης του Alustet 7300 αποτελείται από οριζόντια και κατακόρυφα προφίλ αλουμινίου. Τα οριζόντια τμήματα δέχονται το βάρος των πλακών και συγκρατούν σε όλο το μήκος τις υπερκείμενες πλάκες. Τα κατακόρυφα τμήματα συγκρατούν τις πλάκες και λειτουργούν ως μεταξύ τους αποστάτες. Οι σκοτίες που διαμορφώνονται έχουν διαστάσεις από 5 έως 50χιλ. ανάλογα με τις αρχιτεκτονικές απαιτήσεις. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο αλφάδιασμα του πρώτου οριζόντιου τεμαχίου.

Το σύστημα Alustet 7300 προσφέρει:

  • Περιμετρική στήριξη κάθε πλάκας επένδυσης. Αποφυγή φαινομένων απολέπισης, θραύσης και πτώσης του υλικού σε βάθος χρόνου.
  • Οικονομία υλικού και μείωση κόστους κατασκευής, αφού απαιτείται μικρό πάχος επένδυσης.
  • Εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση στο εργοτάξιο χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό. Απαλλαγή από πρόσθετα εξαρτήματα, παρελκόμενα και εργαλεία.
  • Ποικιλία Αρμών, επιφανειών και σημάτων σε συνδυασμό με υαλοστάσιο.
  • Επένδυση οροφής με οριζόντια τοποθέτηση πλακών.
  • Δυνατότητα βαφής του ορατού τμήματος του προφίλ αλουμινίου μέσα στη σκοτία σε χρώμα RAL ή ανοδίωση.

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

ALUSTET_3

Κράτα το

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.