ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣυνεντευξεις

Γιάννης Καντώνιας: Οι εξαγωγές μας αντίβαρο στις επιπτώσεις της κρίσης!

Γιάννης Καντώνιας: Οι εξαγωγές μας αντίβαρο στις επιπτώσεις της κρίσης!
Γιάννης Καντώνιας: Οι εξαγωγές μας αντίβαρο στις επιπτώσεις της κρίσης!

Η EXALCO A.E. εδώ και 40 χρόνια από την ίδρυσή της, έχει επικεντρωθεί στην κάλυψη των αναγκών της εγχώριας αγοράς. Παρ’ όλα αυτά, η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της και η διαχρονική ανάπτυξή της, έχουν οδηγήσει σε αυξημένη εξαγωγική δραστηριότητα. Σήμερα εξάγει το 75% της παραγωγή της και στις 5 ηπείρους, κάτι που της έχει επιτρέψει να μετριάσει τις δυσμενείς επιπτώσεις της συνεχιζόμενης κρίσης, αλλά και να βλέπει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Βιοκαρπέτ και της EXALCO κ. Γιάννης Καντώνιας, παρουσιάζει παρακάτω τις απόψεις του και τα πιστεύω του για την συνεχιζόμενη κρίση στην ελληνική οικονομία και στην αγορά της διέλασης και στις αντοχές που αυτή επιδεικνύει, αλλά και την παρουσία της EXALCO μέσα σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον.

– Η συνεχιζόμενη κρίση στην ελληνική οικονομία, η κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας και αβεβαιότητα που επικρατεί στον κλάδο του αλουμινίου, έχει “οδηγήσει” την αγορά σε μία κατάσταση πρωτόγνωρη, που ποτέ άλλοτε δεν έχουμε ζήσει. Μέσα σε αυτά τα δεδομένα, πως πιστεύετε ότι διαμορφώνονται οι “αντοχές” της ελληνικής βιομηχανίας διέλασης;

Η αλήθεια είναι ότι οι ελληνικές βιομηχανίες διέλασης αλουμινίου έχουν αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα επιβίωσης την τελευταία 5ετία. Εξάλλου αρκετές παραγωγικές μονάδες διέλασης έχουν σταματήσει την λειτουργία τους και άλλες έχουν μεταφέρει την παραγωγή τους εκτός ελλαδικού χώρου. Οι αντοχές της ελληνικής βιομηχανίας διέλασης ήδη έχουν εξαντληθεί και η εικόνα της αγοράς είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με 10 χρόνια νωρίτερα.

– Η εταιρία σας πως αντιμετωπίζει το επιδεινωμένο αυτό οικονομικό περιβάλλον και τι μέτρα λαμβάνει για τον περιορισμό των τυχόν επιπτώσεων;

Η Exalco, γαλουχημένη από την φιλοσοφία της μητρικής εταιρίας Βιοκαρπέτ, έχει αναπτύξει τις πωλήσεις της στο εξωτερικό εδώ και αρκετά χρόνια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι εξάγει το 75% της παραγωγής της και στις 5 ηπείρους και αυτό το έχει αποδείξει με την συμμετοχή των προϊόντων της σε μεγάλα έργα σε χώρες όπως η Ιταλία, Γαλλία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Νιγηρία, Καναδά, ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Εμιράτα. Η έντονη εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρίας μας έχει ως αποτέλεσμα οι επιπτώσεις της κρίσης της ελληνικής αγοράς να έχουν επηρεάσει την εταιρία σε τέτοιο βαθμό, που να μην αμφισβητείται η μελλοντική της παρουσία στην αγορά. Η εταιρία μας συνεχίζει δυναμικά επενδύοντας συγχρόνως στην ποιότητα και την εξυπηρέτηση των πελατών και παράγοντας προϊόντα προστιθέμενης αξίας.

– Πιστεύετε ότι με τη σημερινή κατάσταση, είμαστε ήδη στον “πάτο του βαρελιού”; Τι περιμένετε για το 2016;

Θέλω να πιστεύω ότι το 2016 θα είναι αρκετά καλύτερη χρονιά, μιας και για να είναι χειρότερη θα πρέπει να γίνουν περισσότερες από 2 εκλογικές διαδικασίες και 1 δημοψήφισμα, κλείσιμο τραπεζών, capital controls κλπ, δηλαδή καταστάσεις πρωτόγνωρες για την χώρα μας, που όμως ζήσαμε έντονα την χρονιά που πέρασε. Εμείς στην Exalco παραμένουμε στην Ελλάδα και παράγουμε μόνο στην χώρα μας, στηρίζοντας την ελληνική οικονομία, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας έχοντας τον ίδιο αριθμό εργαζομένων με τα προ κρίσης επίπεδα και υποστηρίζοντας τις αξίες των πατέρων μας που με αυτές μεγαλώσαμε.

 

Με το βλέμμα στραμμένο στις εξαγωγές

Exalco_ergostasioΗ EXALCO Α.Ε., μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες αλουμινίου στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1973. Σημειώνοντας μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στην ιστορία του ελληνικού αλουμινίου, έχει ταυτιστεί απόλυτα με τη βαθιά γνώση, την εξέλιξη και την ανάπτυξη, πάντα με απώτερο στόχο το ποιοτικό και άρτιο αποτέλεσμα. Σήμερα αποτελεί ένα πλήρες και δυναμικό βιομηχανικό συγκρότημα παραγωγής προφίλ αλουμινίου, διαθέτοντας ανεξάντλητες δυνατότητες κάλυψης όλων των σύγχρονων κατασκευαστικών και αρχιτεκτονικών αναγκών.

Οι κτιριακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις της (52.228 τ.μ.) στη Λάρισα, σε ιδιόκτητα γήπεδα 178 στρεμ., περιλαμβάνουν:

  • Μονάδες διέλασης που περιλαμβάνουν τέσσερα συγκροτήματα πρέσών, 1100 τόνων, 1750 τόνων, 2200 τόνων, 2840 τόνων αντίστοιχα, με δυναμικότητα παραγωγής 33.000 τόνων ετησίως, καθώς και τμήμα κατασκευής μητρών διέλασης.
  • Μονάδα επιφανειακής επεξεργασίας (ανοδίωση) με πλήρως αυτοματοποιημένα μηχανήματα δυναμικότητας 6.000 τόνων ετησίως, που παρέχει υψηλά επίπεδα ποιότητας.
  • Μονάδα κάθετης ηλεκτροστατικής βαφής με παραγωγική δυναμικότητα 10.100 τόνων ετησίως.
  • Μονάδα οριζόντιας ηλεκτροστατικής βαφής με παραγωγική δυναμικότητα 5.000 τόνων ετησίως.
  • Μονάδα ηλεκτροστατικής βαφής για απομίμηση ξύλου-μαρμάρου με τη μέθοδο V.I.V. Decoral ετήσιας παραγωγικής ικανότητας 1.000 τόνων.
  • Μονάδα χυτηρίου με δυναμικότητα παραγωγής 12.000 τόνων ετησίως.

Σήμερα, η εταιρία εξάγει το 75% της παραγωγή της και στις 5 ηπείρους, ενώ η ισχυρή της παρουσία στο βαλκανικό χώρο έχει εδραιωθεί μέσω των δύο θυγατρικών της στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία.

Με αξιόλογη παρουσία των προϊόντων της σε σύγχρονα κτίρια σε χώρες όπως σε Ιταλία, Ρουμανία, Γαλλία, Βουλγαρία, Καναδά, Αμερική, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Εμιράτα και Ελλάδα, παρέχει μια ποικιλία συστημάτων τόσο στις μοντέρνες όσο και στις παραδοσιακές εφαρμογές, που αναδεικνύουν την ευελιξία των προφίλ αλουμινίου και την εκτενή δυναμική που προσφέρει στους πελάτες της ανά τον κόσμο.

Από τον τεράστιο γυάλινο ουρανοξύστη Eqho στην Γαλλία μέχρι το παραδοσιακό κτήριο γραφείων της ING στην Βουλγαρία και από το αεροδρόμιο Cargo του Κατάρ μέχρι τον ουρανοξύστη Tadawul στην Σαουδική Αραβία, η EXALCO αναλαμβάνει ενδιαφέροντα έργα, τα οποία πραγματικά υπογραμμίζουν την πρακτικότητα και την ομορφιά των προϊόντων της.

Κράτα το

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.