ΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Πεζογέφυρες στη Ντόχα του Κατάρ επενδυμένες από etalbond® FR

etalbond_pedestrian_610Η πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, είναι μια από τις λίγες πόλεις που αναπτύσσονται με τόσο δυναμικό ρυθμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Η άρχουσα οικογένεια του πλουσίου σε υδρογονάνθρακες κράτους, έχει οραματιστεί τη Ντόχα κέντρο της ευρύτερης περιοχής του Κόλπου και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η εφαρμογή μιας δέσμης σχεδιασμών με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022 να αποτελεί το πλέον σημαντικό γεγονός. Παράλληλα, μια σειρά εμβληματικών κατασκευαστικών έργων, απόρροια της αυξανόμενης εταιρικής δραστηριότητας βελτιώνει περαιτέρω την εικόνα της πόλης.

etalbond_P1050291_450Ο οργανισμός δημοσίων έργων της χώρας προτίθεται να προχωρήσει στην ανάθεση κατασκευής μοντέρνων γεφυρών για πεζούς σε διάφορες περιοχές της Ντόχα. Αυτός ο νεωτεριστικός τύπος πεζογέφυρας θα διασφαλίζει την ασφαλή, εύκολη και άνετη πρόσβαση σε μια σειρά προορισμών όπως σχολεία, εμπορικά κέντρα και κόμβους μέσων μαζικής μεταφοράς. Η παράμετρος της ασφάλειας, ειδικά κατά μήκος λεωφόρων όπως ο Salwa Road, θεωρείται κεφαλαιώδους σημασίας.

Ένα εξειδικευμένο project τέτοιου είδους είναι η γέφυρα για πεζούς πάνω από τη λεωφόρο East Industrial Area. Πρόκειται για την πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο κλιματιζόμενη πεζογέφυρα η οποία, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, έτυχε της απόλυτης αποδοχής των κατοίκων. Αποτελεί εξάλλου την πρώτη από μια σειρά παρόμοιων πεζογεφυρών που έχουν ήδη προγραμματιστεί και ανακοινωθεί με όραμα να κάνουν τη Ντόχα πιο φιλική προς τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες, στα πλαίσια του στόχου για την απρόσκοπτη αύξηση του αριθμού τους.

Αυτή η πρωτοποριακή γέφυρα έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά με προφίλ αλουμινίου, ενώ το κέλυφος αποτελείται από βαμμένα σύνθετα πανέλα αλουμινίου etalbond® FR. Το συνολικό της βάρος δεν ξεπερνά το 1/3 αυτού μιας συμβατικής, κατασκευασμένης από σίδηρο, γέφυρας. Χάρη στο μεταλλικό πυρήνα, τα panels είναι σύμφωνα με τους αυστηρότερους διεθνείς κανονισμούς πυρασφάλειας.

Η Elval Colour προμήθευσε για αυτή την πιλοτική γέφυρα πάνω από 2000 m2 etalbond® FR. panels σε μήκη μέχρι 9900 mm, βαμμένα και από τις δύο πλευρές με PVDF finish | Elval Colour finish code 102 Silver.

AlphaBank_Exalco2
Το etalbond έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με τις εγχώριες προδιαγραφές και κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένου του πιστοποιητικού Civil Defense από το Qatar αλλά και της έγκρισης από την Ashgal. Η Ashghal (PWA) είναι η δημόσια αρχή του Κατάρ η οποία είναι υπεύθυνη για τον προγραμματισμό, το σχεδιασμό, τον εφοδιασμό των υλικών, την κατασκευή αλλά και τη διαχείριση των έργων υποδομής (δρόμοι/λεωφόροι και έργα αποχέτευσης μεταξύ άλλων) και των δημοσίων κτηρίων (όπως σχολεία και νοσοκομεία) στη χώρα.

Χάρη στο etalbond® FR composite, το οποίο ήταν το υλικό της απόλυτης επιλογής για αυτό το εμβληματικό έργο, ήταν δυνατή η κοπή, η διαμόρφωση και το ρουτάρισμα των panels, σε σχήματα και σχέδια πέρα από κάθε προσδοκία συγκρινόμενα με τα παραδοσιακά υλικά κατασκευής.

 

Main contractor: Kamaridis Steel LLC
Architect Name: S. Kamaridis Steel S.A, ORAZIO PUGLISI
Project Manager: Kamaridis Steel LLC, Protonotarios Dimitris

Κράτα το

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.