ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Υπερδιπλασιασμός κερδών για την ELVIAL το 2015 λόγω εξαγωγών

Με θεαματικό τρόπο έκλεισε το 2015 η βιομηχανία διέλασης ELVIAL AE, που με όπλο την ισχυρή εξωστρέφειά της πέτυχε στην περσινή χρήση αύξηση τζίρου κατά 26% και υπερδιπλασιασμό των κερδών της. Συγκεκριμένα, ο τζίρος της βορειοελλαδικής βιομηχανίας, με έδρα τη Νέα Σάντα Κιλκίς, έφθασε τα 46,3 εκατ. ευρώ, έναντι 36,7 εκατ. ευρώ το 2014, με τα προ φόρων κέρδη της να εκτιμώνται στα 4,5 εκατ. ευρώ, έναντι 2 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση.
Η εταιρεία την τελευταία διετία κατάφερε να αυξήσει τη διείσδυσή της στις μεγάλες αγορές της Κεντρικής Ευρώπης και συγκεκριμένα σε Γερμανία, Γαλλία, αλλά και να πραγματοποιήσει άνοιγμα σε νέες, όπως Βέλγιο, Ολλανδία, Αυστρία και Ελβετία, με αποτέλεσμα οι εξαγωγές να αντιστοιχούν πλέον στο 56% του κύκλου εργασιών της, έναντι 48% το 2014 και 28% το 2010.
TZIKAS
Ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Δημ. Τζίκας

Οπως τονίζει στη «Ναυτεμπορική» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ELVIAL Δημήτρης Τζίκας, αγορές-στόχοι για το 2016 είναι η Μεγάλη Βρετανία για το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και η Σκανδιναβία για το δεύτερο εξάμηνο. «Μετά την κατάρρευση του κατασκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, οι εξαγωγές ήταν ο μόνος δρόμος για να διευρύνουμε τη δραστηριότητά μας. Αυτό το πετύχαμε, διατηρώντας στις τελευταίες χρήσεις και τα μερίδιά μας στην εγχώρια αγορά», προσθέτει ο ίδιος.

Εξοικονόμηση ενέργειας
Η ELVIAL δίνει μεγάλη έμφαση και στην καινοτομία, έχοντας εισαγάγει στην παραγωγή της (Elvial I2) συστήματα αλουμινίου που εξοικονομούν ενέργεια 35% και τα οποία ανταποκρίνονται έτσι στις αυστηρές ενεργειακές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σύμφωνα με τον κ. Τζίκα, η καινοτομία αυτή βρίσκει ήδη θετική απήχηση στους διεθνείς πελάτες της εταιρείας και αναμένεται να αποτελέσει εφεξής σημαντικό όπλο στην εξαγωγική φαρέτρα της.
Αύξηση των επενδύσεων
Μάλιστα, λόγω της ανοδικής πορείας των οικονομικών μεγεθών της, η εταιρεία ανεβάζει στα 25 εκατ. ευρώ το επενδυτικό της πρόγραμμα για την επόμενη πενταετία, από 20 εκατ. ευρώ που είχε προγραμματίσει αρχικά. Το επενδυτικό πρόγραμμά της αφορά τη δημιουργία δύο νέων γραμμών παραγωγής και δύο νέων βαφείων, νέες κτηριακές εγκαταστάσεις, καθώς και την προμήθεια του πιο σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού.
Ήδη το πρώτο μέρος του επενδυτικού προγράμματος, ύψους 13 εκατ. ευρώ, έχει αρχίσει να υλοποιείται και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2017, ενώ θα ακολουθήσουν επενδύσεις περίπου 12 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία τριετία η ELVIAL, κόντρα στο πνεύμα την καιρών, πρόσθεσε 70 νέες θέσεις εργασίας στο ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο σήμερα ξεπερνάει τους 200 εργαζόμενους.

Κράτα το

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.