ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Δεν θα πραγματοποιηθεί η κλαδική έκθεση “Ελληνικό Αλουμίνιο”

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥΟι συνθήκες ύφεσης που επικρατούν στον κλάδο και στην ελληνική οικονομία γενικότερα, οδήγησαν την διοίκηση της Ελληνικής Ένωση Αλουμινίου – σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της – να αναβάλει την κλαδική έκθεση “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ” που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο 2016. Η προηγούμενη έκθεση είχε διοργανωθεί τον Απρίλιο του 2013. Η διεξαγωγή της έκθεσης, φυσικά και θα επεναεξετασθεί όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς.

Άλλες ανακοινώσεις της Ε.Ε.Α.

Η Διοίκηση της  Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου είχε επαφές και συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκη, την Υφυπουργό Βιομηχανίας κα. Θ. Τζάγκρη, την ειδική γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΚΤ κα. Ε. Φωτονιάτα και τον Γ. Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κ. Α. Παπαδεράκη.

Στους παραπάνω εκπροσώπους της Πολιτείας, η Διοίκηση έθεσε τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο όπως το πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον”, οι Εθνικές προδιαγραφές για τα δημόσια έργα, η εποπτεία αγοράς, το κόστος της ενέργειας, η υποστήριξη των μικρών εταιρειών του κλάδου και η ανακύκλωση και η παράτυπη διακίνηση του Scrap αλουμινίου.

Ανανέωση Διαπίστευσης ως Φορέας Πιστοποίησης κατά ΕΝ ISO/IEC 17065

Τον Οκτώβριο έγινε από το ΕΣΥΔ η Επαναξιολόγηση της ΕΕΑ-ΑΜΚΕ για την διατήρηση της Διαπίστευσής της ως Φορέας Πιστοποίησης κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17065 “Αξιολόγηση της Συμμόρφωσης – Απαιτήσεις για Φορείς Πιστοποίησης Προϊόντων, Διεργασιών και Υπηρεσιών”, για την απονομή και διατήρηση των σημάτων ποιότητας QUALICOAT και QUALANOD. Η επαναξιολόγηση περιλάμβανε την επιθεώρηση του Συστήματος Ποιότητας της ΕΕΑ-ΑΜΚΕ στα γραφεία.

Μετά την επιτυχημένη επιθεώρηση και αξιολόγηση του συστήματος, εγκρίθηκε από το ΕΣΥΔ τον Δεκέμβριο, η ανανέωση της ισχύος του Πιστοποιητικού Διαπίστευσης Αρ.34-8 της ΕΕΑ-ΑΜΚΕ έως τις 16/10/2017.

Απονομή Άδειας QUALICOAT No 128

Το Συμβούλιο Πιστοποίησης της ΕΕΑ- ΑΜΚΕ απένειμε νέα Άδεια/Πιστοποιητικό QUALICOAT στην εταιρεία METALOUMIN μετά από 2 επιτυχημένες αρχικές επιθεωρήσεις. Η εταιρεία κατέχει πλέον την Άδεια/Πιστοποιητικό QUALICOAT No 128, με δυνατότητα προεργασίας “SEASIDE Class”.

Κράτα το

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.