ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: Άμεσα σχέδια για δημιουργία Συνεργατικού Σχηματισμού (Cluster)

povas-logotypo-big
Στα άμεσα σχέδια της ΠΟΒΑΣ, είναι η οργάνωση συνεργατικού σχηματισμού (cluster), ο οποίος θα έχει ως στόχο και τη δημιουργία φορέα που θα ασχολείται με θέματα πιστοποίησης προϊόντων, έκδοσης τεχνικών προδιαγραφών, παροχή τεχνικών συμβουλών – πραγματογνωμοσυνών, πιστοποίηση συστημάτων ποιότητας και συστημάτων ελέγχου παραγωγής, δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων και στην προώθηση των προϊόντων σε αγορές του εξωτερικού.

Ο φορέας θα ασχολείται και με την επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού σε που απασχολούν τον κλάδο (Σήμανση CE & Κανονισμός 305/2011), αλλά και των επερχόμενων αλλαγών στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας που προσφέρουν τα κουφώματα (αναθεώρηση του ΚΕΝΑΚ, Eco Labeling κ.α).

Ο Συνεργατικός Σχηματισμός (cluster) θα αποτελείται από επιχειρήσεις του κλάδου των κατασκευών αλουμινίου. Θα προσπαθήσει να καλύψει όλη την ελληνική επικράτεια έχοντας τον βασικό πυρήνα μελών στην Αττική και παραμένοντας πάντα ανοικτός σε νέα μέλη εταιρείες οι οποίες θα θελήσουν να επωφεληθούν από τις δυνατότητες και τις συνέργιες του σχηματισμού. Στόχος του Σχηματισμού – σύμφωνα με την ΠΟΒΑΣ – θα είναι να βοηθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις σε θέματα δικτύωσης και εξωστρέφειας, έτσι ώστε να μπορέσουν να αναδειχτούν οι δυνατότητες των επιχειρήσεων και των ελληνικών προϊόντων.

Στην παρούσα φάση, με τη πολύτιμη βοήθεια του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, έχει ήδη δημιουργηθεί το επιχειρηματικό σχέδιο και πλέον βρισκόμαστε στη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στο cluster από τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία της ΠΟΒΑΣ στο 210-6453740 ή στο povaspovas@gmail.com.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button