ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Στη κορυφή των εξαγόμενων προϊόντων το αλουμίνιο και το 2015!

rolled-prod_045

Τα προϊόντα αλουμινίου, παρά την συνεχιζόμενη κρίση, ήταν και το 2015 στην κορυφή των εξαγόμενων ελληνικών προϊόντων. Σύμφωνα με ανάλυση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, τα προϊόντα αλουμινίου που κατανέμονται σε 4 ομαδοποιημένες κατηγορίες, παρουσίασαν εξαγωγές σε συνολικές ποσότητες που ξεπέρασαν τους 476 χιλ. τόνους με την αξία τους να φθάνει τα 1.287 εκατ. ευρώ. Η συντριπτική πλειονότητα των ποσοτήτων αυτών, αφορά φυσικά προϊόντα έλασης, κυρίως της ΕΛΒΑΛ.

Στο σύνολό τους, οι εξαγωγές μας τη χρονιά που πέρασε εμφάνισαν μείωση κατά 5,1%  και ανήλθαν σε αξία  στα 25,5 δις ευρώ έναντι 26,9 δις ευρώ του 2014. Αν όμως εξαιρεθούν τα πετρελαιοειδή, προκύπτει αύξηση της τάξης του 7,8% στα 17,9 δις ευρώ, έναντι 16,6 δις ευρώ το 2014.

Ποια όμως τα κορυφαία 20 εξαγώγιμα προϊόντα το 2015; Όπως προκύπτει από την ανάλυση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων τα ορυκτέλαια πετρελαίου, τα φάρμακα για λιανική πώληση και το αλουμίνιο παραμένουν στις τρεις πρώτες θέσεις, όπως και το 2014. Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνεται τα 20 κορυφαία προϊόντα που εξήχθησαν το 2015.

ΤΑ 20 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΞΑΓΟΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ- 2015

pinakas260216

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.