ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Αναμένεται σύντομα η προκήρυξη του νέου προγράμματος εξοικονόμησης κατ´ οίκον

exoikonomisi_090316
Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι σύντομα και τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου, θα έχει προκυρηχθεί το νέο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον” που περιμένει η αγορά με μεγάλο ενδιαφέρον και ανυπομονησία. Ήδη, η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου ανακοίνωσε ότι διοργανώνει ειδική εκδήλωση την Δευτέρα 21 Μαρτίου κατά την οποία θα μιλήσει ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκης και ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στο νέο σχεδιαζόμενο πρόγραμμα και στο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του. Στην ίδια εκδήλωση θα μιλήσει και η υφυπουργός βιομηχανίας κα Τσάγκρη.

Ο κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος
Ο κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μιχάλης Βερροιόπουλος, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο για τη χρηματοδότηση έργων και επενδύσεων ανέφερε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ´ οίκον που θα ενισχύει ιδιωτικές επενδύσεις σε κατοικίες για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Όπως ανέφερε ειδικότερα, το νέο πρόγραμμα θα επιδιωχθεί να είναι λιγότερο γραφειοκρατικό, θα λαμβάνει υπόψη το μέγεθος του κτιρίου, την έκταση των παρεμβάσεων και την κλιματική ζώνη ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να ενταχθούν σε αυτό και οι επενδύσεις που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του προηγούμενου προγράμματος αλλά έχουν “σκοντάψει” στην έλλειψη κονδυλίων. Ο κ. Βερροιόπουλος παρουσίασε επίσης τις προτάσεις του υπουργείου για τις επενδύσεις που θα ενταχθούν στο “πακέτο Γιούνκερ” στα οποία περιλαμβάνονται κυρίως έργα ανανεώσιμων πηγών και φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα προωθούνται για χρηματοδότηση από το εν λόγω “πακέτο” η κατασκευή ανεμογεννητριών και υβριδικών έργων (συνδυάζουν διαφορετικές τεχνολογίες) στα νησιά που δεν είναι διασυνδεδεμένα με το ηπειρωτικό δίκτυο και μικρών υδροηλεκτρικών και συστημάτων αντλησιοταμίευσης στο διασυνδεδεμένο σύστημα ενώ στον τομέα του φυσικού αερίου η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει την κατασκευή σταθμών μεταφόρτωσης υγροποιημένου αερίου. Επιπλέον στο ΕΣΠΑ εντάσσονται μεγάλα έργα όπως η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων και η αναβάθμιση του σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα, ενώ το υπουργείο επεξεργάζεται κίνητρα για συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας από βιομάζα για θέρμανση χώρων και βιομηχανικές διεργασίες. Στόχος των επενδύσεων όπως είπε είναι η μείωση του ενεργειακού κόστους και η υποστήριξη της ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.