ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

To χρυσό Yuma Sable 2525 της διάσημης συλλογής Futura στο συγκρότημα Ilot Hoche στην Γαλλία

AKZO_Ilot Hoche_3-sm
Το συγκρότημα κατοικιών Ilot Hoche, συνολικής επιφάνειας 5.882m2 βρίσκεται στην Nanterre της Γαλλίας. Περιλαμβάνει 50 κατοικίες ελεύθερης πρόσβασης χωρισμένες σε τρία κτίρια. Η τοποθεσία και οι όγκοι των κατασκευών έχουν μελετηθεί έτσι ώστε να δημιουργούν ένα διάλογο ανάμεσα στο έργο και στο άμεσο περιβάλλον του. Μέσω των προσόψεων που ανοιγοκλείνουν, δημιουργείται μία δυναμική κίνηση προσανατολισμένη στο δρόμο.

Το έργο χαρακτηρίζεται από ευρεία χρήση ξύλου στις προσόψεις, με εναλλαγή κάθετων, κοίλων όγκων επενδυμένων με ξύλο και πάνελ που προεξέχουν. Η ποικιλία των κτιριακών τύπων είναι μεγάλη, από Τ1 μέχρι Τ5 απλής ή διπλής όψης με κήπους και/ή βεράντες για τις κατοικίες του ισογείου και με δώματα, χειμερινούς κήπους και μπαλκόνια για τις κατοικίες των ορόφων. Τα ανοίγματα ανάμεσα στα κτίρια επιτρέπουν την ορατότητα στο κέντρο του κτιριακού συγκροτήματος από το δημόσιο δρόμο. Το κέντρο αυτό έχει την μορφή ενός τετράγωνου κήπου στολισμένου με δέντρα και παγκάκια που επιτρέπει την οικειοποίηση του χώρου από τους ιδιοκτήτες.

Για τα μεταλλικά κουφώματα και άλλα μεταλλικά τμήματα των προσόψεων του κτιρίου επιλέχθηκε από το γραφείο SOA Architects η νέα χρυσή απόχρωση Yuma 2525 Sable, με έντονα λαμπυρίσματα και ιριδίζουσες αντανακλάσεις σε ανοικτόχρωμη βάση του χρυσού της ώχρας, χρώματος της χρονιάς 2016. Η υπερανθεκτική πούδρα Yuma παράγεται με την τεχνολογία Interpon D2525 της AkzoNobel (Test Florida 5 ετών), με αποδεδειγμένη αντοχή μεγαλύτερη των 22 ετών σε κτίρια σε όλον τον κόσμο.

www.interpon.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.