ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Γ. Σταθάκης στη Γ.Σ. της Ε.Ε.Α.: “Θα προωθήσουμε την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών”

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ

“Δεν μπορούμε να πούμε σήμερα ότι θα αυξήσουμε την οικοδομική δραστηριότητα στην χώρα, αλλά μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα προωθήσουμε την ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων κατοικιών, κάτι που θα δώσει σαφή ώθηση στον χειμαζόμενο κατασκευαστικό κλάδο και ειδικότερα στον κλάδο των κουφωμάτων…” τόνισε μεταξύ των άλλων ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης κατά την έναρξη των εργασιών της γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου που έγινε το απόγευμα, παρουσία και της υφυπουργού κας Θεοδ. Τζάκρη.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση θέτει ως άμεσο στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους, κάτι που ο κλάδος του αλουμινίου – όπως παραδέχθηκε ο υπουργός – έχει σήμερα την πρωτοκαθεδρία και δικαίως έχει αναδειχθεί ένας από τους δυναμικότερους και πιο εξωστρεφείς της ελληνικής οικονομίας.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, είναι απαραίτητη η μετάβαση σε ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα που θα εξασφαλίσει την σταθεροποίηση της οικονομίας. Ο υπουργός, περιέγραψε τον «οδικό χάρτη» που ακολουθεί η κυβέρνηση μετά τη συμφωνία του Ιουλίου, ο οποίος περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των δύο φάσεων των διαπραγματεύσεων για τα προαπαιτούμενα, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών -δράσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί- την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, και την έναρξη της συζήτησης για την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο και μετά το 2022.

Ακόμη, αναφέρθηκε στο νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα της χώρας, το οποίο θα δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια, στα μικρά και μεσαία έργα υποδομών, στις θεσμικές παρεμβάσεις με έντονο κοινωνικό και οικολογικό αποτύπωμα και σε μια νέα επιχειρηματικότητα που θα προάγει την προστιθέμενη αξία προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.

Η μετάβαση σε αυτό το νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα, περιλαμβάνει:

  • Την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μεγιστοποιείται το αποτέλεσμά του για την οικονομία και την κοινωνία.
  • Τον νέο αναπτυξιακό νόμο, που θα είναι πιο φιλικός στη μεσαία και καινοτόμα επιχειρηματικότητα.
  • Τον νομοθετικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις που θα θέτει κανόνες στο πώς θα διενεργούνται οι συμβάσεις και οι προμήθειες του Δημοσίου.
  • Την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού προς την επιχειρηματικότητα.
Ο Γιώργος Μυλωνάς συνομιλεί με τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη μετά το τέλος της εκδήλωσης
Ο Γιώργος Μυλωνάς συνομιλεί με τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη μετά το τέλος της εκδήλωσης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.