ADVERTORIALALUNETΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εξοικονόμηση εκατομμυρίων και σημαντική μείωση ρύπων με την τεχνολογία «ελαφρών οχημάτων»

lightweigh trucks (1)

Ένα εκατομμύριο δολάρια λιγότερα σε βάθος πενταετίας θα κοστίζει η μετακίνηση του αμερικανικού στόλου φορτηγών αυτοκινήτων, ενώ θα εκπέμπουν και 9,3 εκατομμύρια τόνους λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, με την υιοθέτηση της τεχνολογίας «ελαφρών οχημάτων» (vehicle lightweight technology), όπως αναφέρεται σε πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσε η Aluminum Association. Σύμφωνα με αυτήν, η διευρυμένη χρήση σύγχρονων ελαφρών και περιβαλλοντικά φιλικών υλικών –όπως το αλουμίνιο, το μαγνήσιο, ο χάλυβας υψηλής αντοχής, οι ανθρακοΐνες, τα σύνθετα πολυμερή– από την αυτοκινητοβιομηχανία θα δημιουργήσει μία νέα γενιά οχημάτων μικρότερου βάρους, αυξημένων προδιαγραφών ασφαλείας, χαμηλότερης κατανάλωσης καυσίμου και καλύτερων επιδόσεων. Υπολογίζεται, μάλιστα, πως για κάθε αφαίρεση βάρους της τάξης του 10% επιτυγχάνεται 5,5% εξοικονόμηση καυσίμου, ενώ, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, αναμένεται έως το 2030 εξοικονόμηση 19 περίπου δισεκατομμυρίων λίτρων καυσίμων, εφόσον εφαρμοστεί η συγκεκριμένη τεχνολογία στο ¼ του αριθμού των οχημάτων που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η παρουσία του αλουμινίου στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας κρίνεται αρκετά αξιόλογη από τους ειδικούς, όπως ο Doug Richman (πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Aluminum Transportation Group), ο οποίος υποστηρίζει ότι σημαντικές ποσότητες αλουμινίου χρησιμοποιούνται από τους κατασκευαστές για μέρη και εξαρτήματα αυτοκινήτων, όπως κινητήρες, δεξαμενές λαδιού των κιβωτίων ταχυτήτων, ψυγεία, ζάντες, τροχούς, πόρτες, πορτ μπαγκάζ, κ.ά. Χαρακτηριστικά αναφέρει «ότι το μέσο αμερικανικό αυτοκίνητο σήμερα αποτελείται κατά 10% από αλουμίνιο» και εκτιμά ότι το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί στο 14% μέχρι το 2025. Μάλιστα, έχουν ήδη αρχίσει να πραγματοποιούνται αξιοσημείωτες επενδύσεις στον κλάδο των φορτηγών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, με πολλές μεταφορικές εταιρείες να προβαίνουν στην ανανέωση του στόλου τους σύμφωνα με τα νέα τεχνολογικά πρότυπα ελάφρυνσης του βάρους των οχημάτων.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.