ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Διαβεβαιώσεις του Π. Σκουρλέτη για έναρξη του «Εξοικονόμηση κατ΄Οίκον» μέσα στο καλοκαίρι

Πάνος Σκουρλέτης

Την εκτίμησή του ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την έναρξη του νέου προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄Οίκον», εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην “Πρωινή Ζώνη” της ΕΡΤ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το πρόγραμμα αυτό, πολύ πιο ενισχυμένο, θα είμαστε σε θέση να το ανακοινώσουμε και να το βάλουμε μπρος μετά τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους».

Σχετικά με το προηγούμενο πρόγραμμα, σημείωσε πως «αν και κατά γενική ομολογία ήταν επιτυχημένο, βεβαίως είχε γίνει και μια ψιλοεξαπάτηση του κόσμου διότι ενώ τα χρήματα είχαν τελειώσει -σημειωτέον το πρόγραμμα χρηματοδοτείτο από το προηγούμενο ΕΣΠΑ- υπήρξαν 40.000 άνθρωποι οι οποίοι έκαναν αιτήσεις, ενώ γνώριζαν οι τότε διοικούντες ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν».

Απαντώντας για τους λόγους για τους οποίους δεν έχει ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα μέχρι σήμερα, είπε «διότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία δεν ασχολήθηκε καθόλου με τις προϋποθέσεις για να επανεκκινήσει αυτό το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να χρηματοδοτηθεί. Ενώ δηλαδή υπάρχουν τα λεφτά, έπρεπε να είχε γίνει μια αναθεώρηση του ΚΕΝΑΚ, δηλαδή ο κανονισμός ενεργειακής απόδοσης κτιρίων. Αυτό δεν είχε γίνει και είναι αιρεσιμότητα για να χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ. Αυτό μας έχει καθυστερήσει, ωστόσο ολοκληρώνεται».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button