ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

To parking που παράγει ηλεκτρική ενέργεια είναι εδώ με το σύστημα SMARTIA M6 της ALUMIL

PV_parking_2

Ένα πρωτοποριακό έργο, το οποίο ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπου και όποτε αυτή καθίσταται εφικτή, ολοκληρώθηκε το 2016 στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών. Πρόκειται για τον πρότυπο φωτοβολταϊκό σταθμό στέγασης αυτοκινήτων του Πανεπιστημίου Πατρών, έργο το οποίο χρηματοδοτήθηκε 100% από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα DIDSOLITPB και αναπτύχθηκε από την Eco Progress σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Καινοτομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης «ΑΕΙΠΛΟΥΣ».

PV_parking_1Η ALUMIL, ως εταιρεία που ασπάζεται απόλυτα τις αρχές και την ιδέα της αειφόρου ανάπτυξης, δεν θα μπορούσε να λείψει από ένα τόσο σημαντικό έργο. Άλλωστε, με τις προβλέψεις αύξησης της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 70% στα επόμενα 20 χρόνια τέτοιες προσπάθειες αποκτούν στρατηγική σημασία για το μέλλον της ενεργειακής αυτάρκειας της χώρας. Για την υλοποίηση της καινοτόμου ιδέας χρησιμοποιήθηκε το ευέλικτο «έξυπνο» σύστημα υαλοπετάσματος SMARTIA M6 της ALUMIL, το οποίο χάρη στην προσαρμοστικότητά του ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε έργου καθίσταται ιδανικό για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ σε πληθώρα κτηριακών εφαρμογών.

Η χρήση της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας σε μια μεσογειακή χώρα, όπως η Ελλάδα, με ιδιαίτερα μεγάλη ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, δύναται να προσφέρει τεράστια πλεονεκτήματα στο πεδίο της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button