ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Διστρωματική βαφή με υπερανθεκτικό χρώμα Interpon D2525 στο Aquatic Palace του Μπακού

the_baku_aquatic_centre 4

Το κέντρο κολύμβησης Aquatic Palace, που φιλοξένησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης Baku 2015, αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Αζερμπαϊτζάν και ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις και τους κανονισμούς της FINA (International Swimming Federation). Είναι συνολικής χωρητικότητας 6.000 θεατών και διαθέτει τρείς πισίνες, με μεγαλύτερη αυτήν των ολυμπιακών διαστάσεων, η οποία έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει ποικίλους τύπους αγωνισμάτων, τοπικούς και διεθνείς.

Baku_aquatic_center

Στην πισίνα καταδύσεων, με ύψος 25 μ. και πλάτος 20 μ., έχει ανεγερθεί πενταόροφη πλατφόρμα για καταδύσεις από ύψος έως και 10 μ. Τμήμα της οροφής αποτελείται από ειδικά πανοραμικά γυάλινα panels τύπου SkyLight, που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική αποκλειστικά για τις ανάγκες του κτηριακού συγκροτήματος.

Η επιφανειακή κατεργασία των μεταλλικών τμημάτων της κατασκευής, αλουμινίου ή χάλυβα, ήταν καθοριστικής σημασίας για την προστασία τους στο απαιτητικό διαβρωτικό περιβάλλον κατηγορίας C4 του συγκροτήματος με πισίνες.

Baku 3

Για την αντιδιαβρωτική προστασία από τους υδρατμούς και τα χλωριόντα των υδάτινων δεξαμενών –μετά από ειδική χημική προεργασία– στις μεταλλικές επιφάνειες εφαρμόστηκε διστρωματική(Duplex) οικολογική βαφή πούδρας με αντιδιαβρωτικό αστάρι Interpon BPP 600 και χρώματα υπερανθεκτικής τεχνολογίας Interpon D2525.

Το αστάρι πούδρας BPP 600 λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα που απομονώνει το μέταλλο από το επιθετικό οξειδωτικό περιβάλλον, ενώ η διακοσμητική βαφή με υπερανθεκτική πούδρα Interpon D2525 διασφαλίζει πολύ μεγάλη σταθερότητα στην απόχρωση κάτω από το έντονο ηλιακό φώς και την υψηλή αντανάκλαση.

Το διστρωματικό αυτό σύστημα της AkzoNobel φέρει την ανώτερη πιστοποίηση Qualisteelcoat P-442 για χάλυβα σε διαβρωτικό περιβάλλον τύπου C4H.

baku 2

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.