ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Απάντηση της ΠΟΒΑΣ στη δημοσίευση του σωματείου Θεσσαλονίκης ΣΕΜΑΣ

povas 2

Απάντηση στη διαμαρτυρία της διοίκησης του ΣΕΜΑΣ που δημοσιεύθηκε στις 8/6/2016 στο alunet.gr, εξέδωσε σήμερα με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινίου Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ), μέσω της οποίας αναφέρει:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Προκειμένου να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, την οποία ο συντάκτης  αγνοεί ή σκοπίμως αποκρύπτει, αναφέρουμε τα εξής.

Την προηγούμενη εβδομάδα επικοινώνησε τηλεφωνικά εκπρόσωπος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΠΟΒΑΣ  και τους προσκάλεσε σε μια  διερευνητική συνάντηση, με θέμα την πιθανή διεξαγωγή εκπαιδευτικού σεμιναρίου συγκολλήσεων, με επακολούθηση εξετάσεων και πιστοποίηση των συμμετεχόντων συναδέλφων.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει απασχολήσει πολλές φορές το Δ.Σ. της ΠΟΒΑΣ και κρίναμε ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αν και τα χρονικά περιθώρια για την υλοποίηση της διερευνητικής συνάντησης ήταν πιεστικά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση.

Ενημερώθηκε ο Πρόεδρος του ΣΕΜΑΣ, πρωτίστως από τον Αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Πορτοκαλίδη ο οποίος είναι μέλος του Δ.Σ του ΣΕΜΑΣ, αλλά και από τον Πρόεδρο κ. Θεόφιλο Παγιάτη.

Προηγουμένως είχε ενημερωθεί και από τον Διευθυντή του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης. Υπήρχε λοιπόν ενημέρωση. Άλλωστε οι συνάδελφοι που τελικά συμμετείχαν, ενημερώθηκαν πραγματικά την τελευταία στιγμή τηλεφωνικά λόγω του επείγοντος του θέματος και χρειάστηκε να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα προκειμένου να παρευρεθούν στο Β.Ε.Θ  την Δευτέρα 06/06 το απόγευμα στις 19:00.

Στην συγκεκριμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν μέλη από τα σωματεία Τρικάλων, Βέροιας , Σερρών και Θεσσαλονίκης , τα οποία εξέφρασαν τις απόψεις τους.

Ευχαριστούμε για την αυστηρή κριτική αλλά είναι άδικη, ως προς την λειτουργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας. Το παραγόμενο έργο μας το οποίο είναι αποτέλεσμα ανοικτής συμμετοχικής διοίκησης, αποδεικνύεται τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.

Προτείνουμε στους συνάδελφους του ΣΕΜΑΣ να σταθούν  στο ύψος που η ιστορία και το κύρος του Σωματείου  επιβάλλουν.

Οι όποιες προσωπικές διαφορές μεταξύ συναδέλφων ή στελεχών του Β.Ε.Θ. δεν αφορούν την Πανελλήνια Ομοσπονδία και δεν επιτρέπουμε να μεταφέρονται σε επίπεδο συνδικαλιστικών φορέων καθώς και να υποβαθμίζουν  το έργο μας.

Ο κλάδος μας αυτή την δύσκολη περίοδο χρειάζεται ομοψυχία και θωράκιση του συλλογικού κεκτημένου. Οι διασπαστικές πρακτικές δεν είναι χρήσιμες σε κανέναν, παρά μόνο σε αυτούς που έχουν δεύτερες σκέψεις.

Επί πλέον, με βάση το καταστατικό του ΣΕΜΑΣ, μόνο η Γενική Συνέλευση των μελών  αποφασίζει για την επιλογή των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών Οργανώσεων, στις οποίες εγγράφεται μέλος το Σωματείο ή διαγράφεται  από αυτές. Συνεπώς οφείλουν οι συνάδελφοι να μην προτρέχουν και να είναι πιο προσεχτικοί στις ανακοινώσεις τους.

Για τους λόγους αυτούς,  παρακαλούμε άμεσα  να ανακαλέσουν, αποκαθιστώντας την τάξη και την ηρεμία.

Στην ΠΟΒΑΣ  είμαστε διαθέσιμοι για εποικοδομητική συζήτηση και όχι για στείρα αντιπαράθεση.

Από την διοίκηση της ΠΟΒΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.