ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ: Ξεκινά ο 2ος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματός του

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε θέματα πυροπροστασίας περιλαμβάνει θεωρητική διδασκαλία, εκπόνηση πρακτικής εργασίας και γραπτές εξετάσεις στο τέλος.

Στις 2 Νοεμβρίου 2022 ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος εκπαίδευσης του ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ για την ειδικότητα: «Υπεύθυνος εφαρμογής πυροπροστασίας κτιρίου συνήθων χρήσεων». Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, από τις 18:00-21:00 και θα γίνονται διαδικτυακά.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική διδασκαλία, εκπόνηση πρακτικής εργασίας και γραπτές εξετάσεις στο τέλος. Η επιτυχής περαίωση των ανωτέρω οδηγεί στη λήψη Πιστοποιητικού.

Δείτε το πρόγραμμα και πως μπορείτε να συμμετάσχετε, πατώντας εδώ. Για να κατεβάσετε το Εγχειρίδιο Προγραμμάτων Εκπαίδευσης & Δια Βίου Μάθησης ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ, πατήστε εδώ.

Στόχοι του προγράμματος

Με την επιτυχή ολοκλήρωση οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις και κατανόηση των εννοιών πυροπροστασίας και πυρασφάλειας, των σχετικών μελετών, σχεδίων, τεχνικών και νομοθεσίας σε κτίρια γραφείων, μικρομεσαίες βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές εγκαταστάσεις, σε οργανισμούς, εκπαιδευτήρια και θα μπορούν να οργανώνουν και να εκπαιδεύουν ομάδες πυρόσβεσης.

O «Υπεύθυνος εφαρμογής πυροπροστασίας κτιρίου συνήθων χρήσεων»:

  • θα προστατεύσει τη διοίκηση από εκούσιες ή ακούσιες παρεμβάσεις στην πυροπροστασία
  • θα την ενημερώσει για τον τρόπο και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για να υλοποιηθούν οι όποιες παρεμβάσεις σχεδιάζονται, με συμμόρφωση σε σχέση με τη νομοθεσία
  • θα επικοινωνήσει με τον σύμβουλο πυροπροστασίας της επιχείρησης ή την Πυροσβεστική Υπηρεσία
  • θα μεριμνήσει για την ενημέρωση και την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού
  • θα οργανώσει και θα μεριμνήσει για την εκπαίδευση της Ομάδας Πυροπροστασίας και άλλα πολλά τα οποία μπορεί κανείς να δει στον αναλυτικό πίνακα του εκπαιδευτικού προγράμματος

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων, αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, για εργαζόμενους σε Επιχειρήσεις, Οργανισμούς του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, όπως επίσης και σε ΟΤΑ ή επιχειρήσεις αυτών και οι οποίοι προτίθενται να αναλάβουν ρόλους σχετικούς με την εφαρμογή της πυροπροστασίας, την πρόληψη πυρκαγιάς ή τη διαχείριση πυρασφάλειας σε κτίρια συνήθων χρήσεων.

Οποιοσδήποτε/οποιαδήποτε ενδιαφερόµενος/νη επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα πρέπει να συμπληρώσιε και να υπογράψει τη σχετική “Αίτηση Υποψήφιου για Συμμετοχή σε Πρόγραμμα Εκπαίδευσης – Πιστοποίησης του ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ με Τίτλο «Υπεύθυνος εφαρμογής πυροπροστασίας κτιρίου συνήθων χρήσεων»”. Αφού συμπληρώσετε την αίτηση μπορείτε να τη στείλετε στο email: contact@elipyka.org

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.