ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Μεγάλο ενδιαφέρον και ελπιδοφόρα μηνύματα στην προσυνεδριακή του «Αλουμίνιο & Κατασκευές 2017»

panorama_72dpi

logo_psak_13jpg_72-dpiΜε κοινά οράματα για το μέλλον συναντήθηκαν, για άλλη μια φορά, την Πέμπτη 3/11 στην Τεχνόπολη-Γκάζι περίπου 200 άτομα από τον κλάδο του αλουμινίου καθώς και πολλοί συνεργάτες και προσκεκλημένοι. Μια προσυνεδριακή συνάντηση που τείνει να γίνει θεσμός, με αναμνήσεις από το παρελθόν, αλλά ταυτόχρονα και με διάθεση για εξέλιξη και συνεργασία, έφερε κοντά τους ανθρώπους του αλουμινίου αλλά και αρχιτέκτονες μηχανικούς, αναδεικνύοντας την ομορφιά και την αξία του συνεδρίου.

Οι φίλοι του συνεδρίου από νωρίς συγκεντρώθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης, όπου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα stands των χορηγών και να παρακολουθήσουν την παρουσίαση ψηφιακού αρχείου με την ιστορία των 22 χρόνων του πανελληνίου συνεδρίου «Αλουμίνιο & Κατασκευές». Εν συνεχεία, οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον την ανακοίνωση του επόμενου συνεδρίου, το οποίο έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2017 στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς επίσης τις παρουσιάσεις των ομάδων των προσυνεδριακών ενεργειών.

2016-11-03-21-41-28_72-dpi

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, απευθύνοντας μάλιστα και χαιρετισμούς, εκπρόσωποι των εξής φορέων: Ελληνική Ένωση Αλουμινίου (Έλλη Γκανάκου, γενική διευθύντρια), ΠΟΒΑΣ (Θεόφιλος Παγιάτης, πρόεδρος), Swiss Approval (Γιώργος Μυλωνάκης, διευθύνων σύμβουλος), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εταιρειών Μόνωσης (Καρατζής Σπύρος, μέλος), Σύνδεσμος Εμπόρων Αλουμινίου Αττικής (Μιχάλης Ιωαννίδης, πρόεδρος), All4Greece (Αντώνης Τσουκαλάς, εκπρόσωπος). Το «παρών» στην εορταστική εκδήλωση έδωσαν ακόμη ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ Αργύρης Ανδρέου, ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών Βοιωτίας Μιχάλης Σαγιάννης και το μέλος ΔΣ της ΕΝΚΑΣ Κώστας Λοπαρνάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, εκπρόσωποι των χορηγών του συνεδρίου και των προσυνεδριακών ενεργειών.

Τον κύκλο των ομιλιών άνοιξε ο διευθυντής της οργανώτριας εταιρείας Energy Line Σωκράτης Ξανθόπουλος, με την πρώτη επίσημη παρουσίαση του 13ου Πανελληνίου Συνεδρίου «Αλουμίνιο & Κατασκευές». Ο Σ. Ξανθόπουλος μίλησε για την ιστορία του συνεδρίου και εν συνεχεία ανακοίνωσε την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής του προσεχούς συνεδρίου. Όπως ανέφερε, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί μετά από δέκα χρόνια ξανά στο νησί της Κρήτης, στο κορυφαίο ξενοδοχειακό συγκρότημα Out of the Blue Capsis Elite Resort, στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου Κρήτης, το τριήμερο 20-22 Οκτωβρίου 2017, με κεντρικό σύνθημα «Πάμε Κρήτη, Πάμε γερά, 10 Χρόνια Μετά!». Κατόπιν, προέβη στην παρουσίαση της Επιτροπής Συνεδρίου αλλά και των ομάδων των Προσυνεδριακών Ενεργειών, που εργάζονται για τη βέλτιστη προσέγγιση και ανάπτυξη της αρχικής θεματολογίας, η οποία έγκειται στους εξής άξονες: α) Ανάπτυξη της Ενεργειακής Κουλτούρας, β) Νέα Έρευνα για το Μέλλον της Αγοράς (σε συνεργασία με το ΠΑΠΕΙ), γ) Εξωστρέφεια.

2016-11-03-20-14-29_72-dpi

Το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων για άλλη μια φορά κέρδισε η ανακοίνωση της νέας έρευνας που θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και με την οικονομική υποστήριξη οργανωτών και χορηγών. Η έρευνα αφορά την αντίληψη των τάσεων της αγοράς και την αντίστοιχη οργάνωση των επιχειρήσεων. Θα αποτελέσει στρατηγικό εργαλείο στα χέρια των επιχειρήσεων και τα αποτελέσματά της θα παρουσιαστούν στο συνέδριο. Από την ομάδα του ΠΑΠΕΙ παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής καθηγητής Γιάννης Σώρρος, ο επίκουρος καθηγητής Μάρκος Τσόγκας και η υποψήφια διδάκτωρ Μαρίνα Κυριάκου.

Τις εξελίξεις γύρω από την πρωτοβουλία για την ανάπτυξη της ενεργειακής κουλτούρας παρουσίασαν ο Σ. Ξανθόπουλος και ο υπεύθυνος της ομάδας Γιώργος Καλογεράκης, οποίος ζήτησε τη συνεργασία όσων μπορούν να συμβάλουν στην κίνηση αυτή. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να απελευθερώσει μεγάλο τμήμα της αγοράς από τα 4.000.000 κτήρια που χρήζουν άμεσης ενεργειακής αναβάθμισης. Για την επικοινωνία της πρωτοβουλίας στην αγορά έχουν δημιουργηθεί:

  • Ειδικός ιστότοπος, το energyculture.gr
  • Ενημερωτικό δελτίο
  • Βασικές σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • Καταχωρίσεις και δελτία τύπου σε μέσα μαζικής ενημέρωσης
  • Ενημερωτικό έντυπο

Επιπλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη ενημερωτική καμπάνια για τους καταναλωτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΚΑ, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί το συνέδριο, Κωνσταντίνος Διαμαντής αναφέρθηκε στην εξέλιξη του «Αλουμίνιο & Κατασκευές» σε ορόσημο στο χώρο των κατασκευών αλουμινίου πανελλαδικά καθώς και στη συμμετοχή του συνδέσμου σε αυτή τη διαδικασία. Επίσης, αναφέρθηκε στις δράσεις της εικοσαετούς πορείας του συνδέσμου και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της ποιότητας του ελληνικού κουφώματος.

Τέλος, τις εξελίξεις στο Εργαστήριο Εξωστρέφειας παρουσίασε ο Νίκος Πρεβελιανάκης, μέλος της ομάδας «Νέα Στελέχη» του ΣΕΚΑ. Η ομάδα συντάσσει Οδηγό Εξωστρέφειας, συγκεντρώνοντας θετικές και αρνητικές εμπειρίες, για να τον επικοινωνήσει με τους ενδιαφερόμενους. Η ενέργεια εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων του ΣΕΚΑ 2016-2017.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.