ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Συνέδριο ΠΟΒΑΣ: Διάθεση για ενότητα, αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη των κατασκευαστών

Ο κ. Θεόφιλος Παγιάτης σε μία από τις συχνές επισκέψεις του σε κατασκευαστές ανά την Ελλάδα. Εδώ με συναδέλφους του στον Νομό Χανιών.
Ο κ. Θεόφιλος Παγιάτης σε μία από τις συχνές επισκέψεις του σε κατασκευαστές ανά την Ελλάδα. Εδώ με συναδέλφους του στον Νομό Χανιών.

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε στους ανθρώπους του κλάδου του αλουμινίου το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ), το οποίο δείχνει να καθιερώνεται πλέον σαν ένας σημαντικός κλαδικός θεσμός. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θεόφιλος Παγιάτης που “έτρεξε” όσο κανείς άλλος εδώ και μήνες για την επιτυχή οργάνωση του συνεδρίου, οργώνοντας της Ελλάδα, για την διάδοση της ανάγκης συσπείρωσης των επαγγελματιών κατασκευαστών μέσω του θεσμού αυτού, έκανε τις παρακάτω σχετικές δηλώσεις:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία με αίσθημα ευθύνης, εκφράζοντας την κοινή συνισταμένη ομόρροπων δυνάμεων, πραγματοποίησε το 6ο Συνέδριο Κατασκευαστών σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, αγκαλιάζοντας τους κατασκευαστές και προτρέποντάς τους να ακολουθήσουν το όνειρό τους κοιτάζοντας μπροστά, που δεν είναι άλλο από την επιβίωση και ανάπτυξη του κλάδου.

ΠαγιάτηςΔικαιώνοντας τον ηγετικό ρόλο της ως δευτεροβάθμιο όργανο των Κατασκευαστών, με απόλυτη κατανόηση και χωρίς ίχνος έπαρσης, δίνει λύσεις στα προβλήματα του κλάδου με συλλογικές διαδικασίες, που είναι αποτέλεσμα διαλόγου και συναπόφασης. Δεν μένει στις αναφορές μιας συντελεσθείσας καταστροφής, αλλά κοιτάζει μπροστά. Αντιλαμβάνεται δε θετικά την αλλαγή κλίματος στις σχέσεις των φορέων, των ανθρώπων του κλάδου και την σαφή διάθεση για κοινές δράσεις.

Η ΠΟΒΑΣ στο 6ο Συνέδριο, σε ένα ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένο περιβάλλον, αρθρώνοντας καθαρό λόγο, τίμησε τα παλαιότερα στελέχη της αλλά συγχρόνως έδειξε τον δρόμο σε νέους συναδέλφους, ώστε να συμμετέχουν δυναμικά με προτάσεις, παρεμβάσεις και ρεαλιστικές λύσεις.

Καταγράφηκε η πρόθεση να προστατευτεί η παραγωγική αλυσίδα του κλάδου, καθώς και η ανάγκη αλληλοϋποστήριξης των Ελληνικών βιομηχανιών και βιοτεχνιών στην παρούσα οικονομική συγκυρία. Λαμβάνει θετικά το μήνυμα για διαχρονική επιμόρφωση του κλάδου των κατασκευαστών με ημερίδες – σεμινάρια – συνέδρια.

Η ομοσπονδία θα φροντίσει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την μείωση του αθέμιτου ανταγωνισμού απ’ όπου και αν προέρχεται και να ξεκινήσουν διαδικασίες επανένταξης συναδέλφων που έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση και έχουν επιλέξει τον δρόμο της αδήλωτης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Σημαντική είναι η διάθεση για ενότητα, αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη ανάμεσα στους ανθρώπους του κλάδου, που μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε κοιτάζοντας μπροστά, αλλά και η συνολική πρόθεση του κλάδου για προβολή των παραγομένων προϊόντων και της συμβολής τους στο βιοτικό επίπεδο των καταναλωτών.

Ευχαριστούμε θερμά τους τοπικούς φορείς της Κοζάνης, τους χορηγούς του Συνεδρίου, όλους τους εκπροσώπους των φορέων που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τις διοργανώτριες εταιρείες, τις εξαιρετικές ομιλήτριες και τους εξαιρετικούς ομιλητές, τους φίλους και τις φίλες, τα στελέχη της βιομηχανίας, των εμπορικών καταστημάτων και τους συναδέλφους για την παρουσία τους και την συμμετοχή τους στις εργασίες του Συνεδρίου.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΒΑΣ
Θεόφιλος Παγιάτης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.