ΕπικαιροτηταΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Albio R50: Νέο υαλοπέτασμα υψηλών επιδόσεων και διαχρονικού design της EXALCO

Η EXALCO παρουσιάζει το νέο της σύστημα Albio R50. Σχεδιάστηκε βάσει της μακροχρόνιας εμπειρίας της εταιρείας στο χώρο των αρχιτεκτονικών κατασκευών αλλά και της ανάγκης συνεχούς εξέλιξης προς νέα υψηλής ποιότητας προϊόντα. Προτείνεται για την κατασκευή υαλοπετασμάτων, αιθρίων και άλλων σύνθετων κατασκευών. Μπορεί να «ντύσει» όλο το κέλυφος αλλά και επιμέρους όψεις κτηρίων με σκελετό αλουμινίου και υαλοπίνακες, καλύπτοντας τις διαχρονικές αλλά και τις πιο σύγχρονες τάσεις της αρχιτεκτονικής. Συνδυάζεται αρμονικά με όλα τα άλλα υλικά επένδυσης κτηριακού κελύφους. Επιτρέπει την εφαρμογή διαφόρων αρχιτεκτονικών σχεδίων και προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης υλικών, όπως σύνθετα πάνελ αλουμινίου και πανέλα, που φέρουν στις εξωτερικές επιφάνειες μάρμαρα ή ειδικά βαμμένες λαμαρίνες αλουμινίου και ως πυρήνα γέμιση πετροβάμβακα για θερμομόνωση, πυρασφάλεια και ηχομόνωση.

Ένα προϊόν-«εργαλείο» για αρχιτέκτονες, πολιτικούς, μηχανολόγους μηχανικούς και κατασκευαστές, με το οποίο επιτυγχάνεται ανθεκτικότητα και προστασία του κτηρίου στο χρόνο, λειτουργικότητα, αεροστεγανότητα, υδατοστεγανότητα, ηχομόνωση, εξοικονόμηση ενεργειακών απαιτήσεων για θέρμανση-ψύξη, έλεγχος της ηλιακής ακτινοβολίας και του φωτός με τη χρήση κατάλληλων υαλοπινάκων αλλά και συστημάτων σκίασης, όπως το Albio Solar 100&200 της EXALCO. Η βέλτιστη διαχείριση των προαναφερθέντων μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση του εσωτερικού περιβάλλοντος και των συνθηκών διαβίωσης.

Το σύστημα διατίθεται σε δύο εκδόσεις εξωτερικής εμφάνισης: α) Τη συμβατική (standard), με συγκράτηση υαλοπινάκων με διατομή-πλάκα πιέσεως και αισθητικό καπάκι, β) Τη structural glazing, με χρήση ειδικών διατομών και εξαρτημάτων για τη συναρμολόγηση και συγκράτηση των υαλοπινάκων με δομική σιλικόνη και στεγάνωση αρμών με ειδική στεγανωτική σιλικόνη.

Τα ειδικά τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος περιλαμβάνουν για τα κάθετα (κολόνες) και τα οριζόντια (τραβέρσες) στοιχεία:

  1. Ορατό πλάτος διατομών εξωτερικά και εσωτερικά ίσο με 50 χιλ.
  2. Μήκος κολώνας από 19,5 χιλ. έως 204,5 χιλ.
  3. Μήκος τραβέρσας από 25,2 χιλ. έως 170,7 χιλ.
  4. Δυνατότητα υάλωσης από 4 χιλ. έως 50 χιλ.
  5. Ροπή αδρανείας διατομών αλουμινίου για τη μέγιστη επιτρεπόμενη κάμψη των στοιχείων από 58 cm4 έως 1115 cm4. Με τοποθέτηση ειδικών διατομών-πυρήνων η ροπή αδράνειας μπορεί να φτάσει έως και 1720 cm4
  6. Μεγάλη γκάμα διατομών για την κατασκευή εσωτερικών και εξωτερικών γωνιών
  7. Μεγάλη γκάμα ελαστικών στεγάνωσης από EPDM για τη δυνατότητα τοποθέτησης διαφόρων τύπων υαλοπινάκων
  8. Πέντε εναλλακτικοί τρόποι σύνδεσης διατομών κολόνας-τραβέρσας
  9. Διατομές για την κατασκευή και τοποθέτηση ανοιγόμενων παραθύρων, θυρών και κυρίων εισόδων
  10. Διατομές για την κατασκευή και τοποθέτηση προβαλλόμενων παραθύρων
  11. Διατομές για την κατασκευή και τοποθέτηση παραθύρων οροφής
  12. Παραγόμενες διατομές από κράμα αλουμινίου EN AW-6063, το οποίο ενδείκνυται για αρχιτεκτονικές κατασκευές από τα διεθνώς ισχύοντα standards
  13. Επιφανειακή αισθητική εμφάνιση/προστασία διατομών, διαθέσιμη σε μεγάλη γκάμα αποχρώσεων RAL, ειδικών υπερανθεκτικών βαφών, απομίμησης ξύλου, ανοδίωσης

Πιστοποίηση Συστήματος Albio R50

Το σύστημα έχει μελετηθεί και δοκιμαστεί στα μεγαλύτερα αναγνωρισμένα/κοινοποιημένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ινστιτούτα δοκιμών. Φέρει εξαιρετικής επίδοσης χαμηλούς συντελεστές θερμοπερατότητας συνδυασμών των διατομών Uf, ενώ με τη χρήση «ενεργειακών» υαλοπινάκων με πολύ χαμηλό Ug μπορεί να καλύψει και τις αυστηρότερες απαιτήσεις σε συντελεστές θερμοπερατότητας υαλοπετασμάτων Ucw. Επιπλέον, κατά τις δοκιμές στα ινστιτούτα το σύστημα απέδειξε ότι είναι ικανό να παραλάβει πολύ μεγάλα φορτία ανεμοπίεσης χωρίς να εμφανιστούν κατασκευαστικά ελαττώματα αλλά και θραύση των υαλοπινάκων, να αντισταθεί σε κρούσεις χωρίς να χάσει την λειτουργικότητα του, να αντισταθεί στη διείσδυση του βρόχινου νερού και να αποτελέσει μια «ασπίδα» προστασίας μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού χώρου του κτηρίου. Τα αποτελέσματα/πιστοποιήσεις του συστήματος Albio R50 φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.