ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Συναντήσεις Win Win από την ELVIAL: Διακριτοί ρόλοι παραγωγών και κατασκευαστών

Σε μια συνάντηση που διεξήχθη στο πλαίσιο του προγράμματος Win Win της ELVIAL, με τη συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προηγούμενο, επαγγελματίες του κατασκευαστικού χώρου εξέφρασαν ομόφωνα τη θέση ότι ήρθε η ώρα να αποσαφηνιστούν οι διακριτοί ρόλοι μεταξύ των παραγωγών συστημάτων και των κατασκευαστών αλουμινίου.

Κατά την ανάλυση του θέματος και την ανταλλαγή απόψεων, προέκυψε η παραδοχή πως είναι πλέον σύνηθες το φαινόμενο να εμπλέκονται οι ρόλοι και να βρίσκονται ξαφνικά όλοι μαζί (παραγωγός συστήματος και κατασκευαστής) ανταγωνιστές μικρών ή μεγάλων κατασκευαστικών έργων.

Πρόκειται για ένα ώριμο επαγγελματικό ζήτημα, που η επίλυσή του επιβάλλεται πλήρως από τις ανάγκες και τα επίκαιρα προβλήματα ενός κλάδου που πλήττεται ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως πρέπει να επιλυθεί άμεσα χωρίς περιττές καθυστερήσεις και με την ουσιαστική συμβολή όλων των εμπλεκομένων. Προς την κατεύθυνση αυτή, μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, θα ληφθεί σειρά πρωτοβουλιών για την όσο το δυνατόν κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος, με τη βοήθεια των φορέων του κλάδου.

Τέλος, όλοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον παραγωγό συστήματος και τον κατασκευαστή κουφώματος δεν σχετίζεται τόσο με τη νομιμότητα και την ελευθερία στην αγορά, όσο με την ηθική διάσταση της εμπορικής δραστηριότητας, η οποία αυτονόητα πρέπει να διέπει τις συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων στην αγορά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.