ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Ενδιαφέρον από την Κίνα για επενδύσεις στη βιομηχανία αλουμινίου στην Ελλάδα

Οι κινεζικοί όμιλοι επιχειρήσεων, αρχίζουν συστηματικά πλέον να αξιολογούν τις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει η χώρα μας, όπως διαπιστώθηκε και από την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Κίνα. υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους με θέμα την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο.

Όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, κατά το διάστημα της παραμονής της ελληνικής αντιπροσωπίας στο Πεκίνο, “πραγματοποιήθηκε εκτενές πρόγραμμα συναντήσεων με κινεζικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για επενδύσεις στην Ελλάδα, προκειμένου να παρουσιαστεί η χώρα μας ως επενδυτικός προορισμός και αφετέρου να τους επιβεβαιώσουμε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να τους στηρίξει στην υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων στην Ελλάδα, αλλά και να τους υποδείξουμε ποια θα πρέπει να είναι τα επόμενα άμεσα βήματά τους ώστε να επιταχυνθεί η επέκτασή τους στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Συνοπτικά, ο υφυπουργός συνάντησε εκπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις κατασκευές, τις υποδομές, την ενέργεια, τα ακίνητα, τον τουρισμό, τον θεματικό τουρισμό, τον τουρισμό υγείας, τις υπηρεσίες υγείας, τα τρόφιμα, τα μεταλλεύματα και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Μεταξύ αυτών έγιναν συναντήσεις με εκπροσώπους της βιομηχανίας αλουμινίου China Aluminum International Engineering, οι οποίοι παρουσίασαν προτάσεις που αφορούν επενδύσεις στην Ελλάδα για αναβάθμιση και επέκταση μονάδων παραγωγής αλουμινίου.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button