ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Μυτιληναίος: Νέο εργοστάσιο αλουμίνας και αναβάθμιση της μονάδας παραγωγής αλουμινίου

Νέο εργοστάσιο αλουμίνας, μια επένδυση 400 εκατ. δολαρίων που θα δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας και θα ανεβάσει την παραγωγή στο 1 εκατομμύριο τόνους, σχεδιάζει ο όμιλος Μυτιληναίου, σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας που έγινε σήγμερα. Παράλληλα, προωθείται η αναβάθμιση της μονάδας παραγωγής αλουμινίου, μια επένδυση 100 εκατ. ευρώ η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση της ετήσιας δυναμικότητας από τις 190 χιλιάδες στις 250 χιλιάδες τόνους.

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση, ο επικεφαλής του ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος τόνισε ότι προχωρά ο εταιρικός μετασχηματισμός του ομίλου. Είμαστε έτοιμοι για μεγάλο άλμα, είπε χαρακτηριστικά και έδωσε έμφαση στο ισχυρό corporate government και management, με τον ίδιο να μην είναι πλέον πρόεδρος του ομίλου, διατηρώντας τον τίτλο του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Το μήνυμα στον πρωθυπουργό

«Δεν είναι τόσο σημαντικό το ύψος του χρέους αλλά η αντίληψη για το χρέος», τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος και εκτίμησε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε θεαματικά αποτελέσματα στις 15 Ιουνίου (Eurogroup) ή στις 22 Ιουνίου (Σύνοδος Κορυφής). Τόνισε δε ότι πρέπει «να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση». Ο κ. Μυτιληναίος ρωτήθηκε από τους μετόχους αν τα έχει πει αυτά στον πρωθυπουργό, απαντώντας ότι έχει συζητήσει μαζί του για το θέμα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων, ο κ. Μυτιληναίος, μεταξύ άλλων, είπε ότι «η δυνατότητα μιας οικονομίας να ανακάμψει, όταν έχει χάσει το 27% του ΑΕΠ, είναι τεράστια», ενώ μετέφερε τις εκτιμήσεις του επικεφαλής της Fairfax, Prem Watsa όπου «η ελληνική οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί με ρυθμό 5 ή ακόμη και 7%».

Αναφορικά με την έκδοση ομολογιακού δανείου, πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία θα τρέξει μέχρι το τέλος Ιουνίου, με στόχευση να αντληθούν 250-300 εκατ. ευρώ. Συμμετοχή με 50 εκατ. ευρώ θα έχει η EBRD. Αναφορικά με το επιτόκιο, στόχευση είναι να γράψει «το 3 μπροστά». Με το ομολογιακό, ο όμιλος αναμένεται να μειώσει τα χρηματοοικονομικά κόστη και να συμμετάσχει σε ιδιωτικοποιήσεις στον ενεργειακό τομέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την έκδοσή του ανοίγουν για τον όμιλο πιστωτικές γραμμές ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Πηγή: euro2day.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.