ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ELVIAL: Επενδύει στην Ελλάδα 30 εκατ. ευρώ, εξάγει σε όλο τον κόσμο!

Με θεαματικούς ρυθμούς εξελίσσεται το επενδυτικό πρόγραμμα στην ELVIAL. Το νέο επενδυτικό πλάνο, συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017, ενώ τα 15 εκατ. αναμένεται να επενδυθούν εντός του τρέχοντος έτους. Η εν λόγω επένδυση είναι συνέχεια εκείνης που αφορούσε τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχουν επενδυθεί πάνω από 50 εκατ. ευρώ.

Έτσι, οι εγκαταστάσεις αυτές σήμερα αποτελούν το διαμάντι της βιομηχανίας αλουμινίου και την αιχμή του δόρατος για την εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά. Παράλληλα, οι επενδύσεις ενίσχυσαν την τάση για δημιουργία καινοτομιών τόσο σε παραγωγικές μεθόδους όσο και προϊόντα.

Αποτέλεσμα αυτών των επενδύσεων είναι, επίσης, η δημιουργία της τεχνολογίας Ι2, που ανέτρεψε τις ισορροπίες στον τομέα των ενεργειακών κατασκευών αλουμινίου της αγοράς , αφού με την εφαρμογή της συγκεκριμένης καινοτομίας αναβαθμίζονται όλα τα θερμομονωτικά συστήματα της ELVIAL, βελτιώνοντας τους δείκτες θερμομόνωσης έως και 38%. Έτσι, η καινοτομία Ι2 καθίσταται ασυναγώνιστη και μοναδική, καθώς είναι η μόνη με βιομηχανική εγγύηση.

Σημαντικά ποσά έχουν δαπανηθεί προκειμένου να αποκτηθούν μια σειρά από πιστοποιητικά για την τεχνολογία που αφορούν, τα υλικά που χρησιμοποιούνται, την εφαρμογή στα προφίλ αλουμινίου, τις επιδόσεις και τη διαδικασία, αναδεικνύοντας αυτήν την εφαρμογή σε παγκόσμια καινοτομία.

Σε ό,τι αφορά τα προϊόντα, πρόσφατα παρουσιάστηκε η νέα οικογένεια συστημάτων XCLUSIVE Plus. Τα συστήματα XCLUSIVE Plus και ιδιαίτερα το νέο συρόμενο σύστημα MINIMMAL Look, δίνουν βάθος στην θεωρία του minimal που βασίζεται στην απλότητα και τη λιτότητα. Το σύστημα MINIMMAL Look, εκτός από τις λεπτές και απέριττες γραμμές, ως βασικό χαρακτηριστικό έχει την απλότητα στην κατασκευή και την επιλογή έξυπνων εξαρτημάτων, ανατρέποντας με αυτόν τον τρόπο και τα κοστολογικά δεδομένα της αγοράς.

Με το MINIMMAL Look το εξωτερικό περιβάλλον ενώνεται με το εσωτερικό του κτηρίου και αποτελεί τη φυσική του προέκταση. Μοναδικότητα αλλά και ασφάλεια, στεγανότητα και ευκολία κατασκευής, αποτελούν δυνατά συγκριτικά πλεονεκτήματα του εν λόγω συστήματος. Λιτές και δυναμικές γραμμές, σε συνδυασμό με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, αναδεικνύουν την αίσθηση ελευθερίας και άνεσης.

Όλες οι επενδύσεις που αναφέρθηκαν έως τώρα έχουν μεταξύ τους μερικά κοινά χαρακτηριστικά: α) Βελτιώνουν προϊόντα και διαδικασίες της υπάρχουσας αγοράς , β) Δημιουργούν νέες αγορές υψηλών απαιτήσεων, γ) Παρέχουν τα καλύτερα προϊόντα στις καλύτερες τιμές και δ) Συμβάλλουν στην υψηλότερη κερδοφορία των ποιοτικών κατασκευαστικών επιχειρήσεων.

Η απόδοση αυτών των επενδύσεων, σε συνδυασμό με προγενέστερες καινοτομίες, όπως το ELVIAL multilock, και η χρήση του πολυθερμιδίου είχαν την καθολική αποδοχή της αγοράς, συνιστώντας τον βασικό μοχλό ανάπτυξης της εταιρείας εντός και εκτός Ελλάδας, και κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά, με την παρουσία της ELVIAL GmbH, με έδρα τη Γερμανία.

Μένοντας, λοιπόν, πιστή στις αρχές της η ελληνική βιομηχανία αλουμινίου συνεχίζει με εμφατικό τρόπο τις επενδύσεις της στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πάντα το δόγμα «πρώτα σύγχρονες τεχνολογίες και καινοτομίες και μετά προϊόντα», και το 2017 θα ολοκληρώσει το πρώτο μέρος των επενδύσεων, ύψους 15 εκατ. ευρώ, που αφορά τα εξής:

  • Επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων για δύο νέες γραμμές διέλασης αλουμινίου
  • Επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων για μονάδα ηλεκτροστατικής βαφής
  • Νέα γραμμή διέλασης αλουμινίου με πρέσα 2.300 τόνων
  • Νέα μονάδα ηλεκτροστατικής βαφής με ενσωματωμένη την μέθοδο της προανοδίωσης
  • Νέα υπερσύγχρονη ρομποτική αποθήκη
  • Εγκατάσταση νέων φούρνων θερμικών κατεργασιών
  • Νέα συστήματα φορτώσεων με μηχανήματα δύο κινήσεων/track
  • Εγκατάσταση θαλάμου δοκιμών από το ift Rosenheim για την πιστοποίηση συστημάτων αλουμινίου

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του επενδυτικού σχεδίου αναμένεται η παραγωγική ικανότητα να αυξηθεί πλέον του 60%, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα νέο μοντέλο βιομηχανίας, που ενσωματώνει τις πλέον σύγχρονες εφαρμογές για την «ολική» εξυπηρέτηση των συνεργατών της, κάτι που με μοναδική πιστότητα εφαρμόζει από τη δημιουργία της μέχρι σήμερα.

Τις επενδύσεις, που είτε ολοκληρώνονται είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, θα επισκεφθεί μεγάλος αριθμός συνεργατών της από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το επενδυτικό πλάνο θα συνεχίσει να εξελίσσεται και μετά το 2018, με την ολοκλήρωση των υπολοίπων κινήσεων για τις εγκαταστάσεις του Κιλκίς και των Αθηνών, συνολικού ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.