ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

Μιχ. Στασινόπουλος: «Η Βιοχάλκο επένδυσε 400 εκατ. στην Ελλάδα από τότε που άλλαξε έδρα»

Απόλυτα δικαιωμένοι θα πρέπει να αισθάνονται στην Βιοχάλκο, με την απόφασή τους να μεταφέρουν την έδρα του ομίλου στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Βέλγιο. Περίπου τέσσερα χρόνια μετά, οι συνθήκες στην ελληνική αγορά παραμένουν εξαιρετικά ασφυκτικές και η οικονομία συνεχίζει να βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί. Η ρευστότητα εξακολουθεί να δίδεται με το σταγονόμετρο, τα επιτόκια ήταν και είναι απαγορευτικά και το country risk δεν έχει υποχωρήσει ούτε σπιθαμή.

Τώρα όμως, ο μεγαλύτερος βιομηχανικός όμιλος της χώρας μπορεί να χρηματοδοτεί με ανταγωνιστικό κόστος τις εργασίες του και να ασχολείται αποκλειστικά με την ανάπτυξή του. Ο κ. Μιχάλης Στασινόπουλος, μέλος του Δ.Σ της Βιοχάλκο και της ΕΛΒΑΛ, μιλώντας στο “mononews” για την περίοδο εκείνη αναφέρει πως “η μεταφορά της έδρας ήταν απαραίτητη για την επιβίωση του ομίλου, καθώς τα πράγματα ήταν οριακά και η άντληση κεφαλαίων από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα σχεδόν αδύνατη…”.

“Από την στιγμή που αλλάξαμε έδρα μας προσέγγισαν όλες οι ξένες τράπεζες”, σημειώνει ενδεικτικά και προσθέτει πως η στροφή στην αντιμετώπιση του ομίλου ήταν θεαματική. Υπογραμμίζει πάντως πως ήταν μια δύσκολη απόφαση για την οικογένεια Στασινόπουλου, η οποία ήθελε να διατηρήσει την έδρα του ομίλου στην Ελλάδα.

Τονίζει επίσης πως η Βιοχάλκο δεν έπαψε στιγμή να στηρίζει την Ελλάδα και στα εργοστάσιά της. Αντίθετα, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τις επενδύσεις της, με δεδομένο ότι μπόρεσε να βρεί φθηνό χρήμα. “Από τότε που μεταφέραμε την έδρα, έχουμε υλοποιήσει επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα”, επισημαίνει με έμφαση.

Υπενθυμίζεται πως πριν από την Βιοχάλκο, την απόφαση να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό πήραν η Coca Cola 3E των Δαυίδ- Λεβέντη και η ΦΑΓΕ της οικογένειας Φιλίππου σε Ελβετία και Λουξεμβούργο αντίστοιχα.

Πηγή: mononews.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.