ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΟΡΑ

Τα ηλεκτρικά ταξί “ανασταίνουν” την SAPA στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η μονάδα διέλασης αλουμινίου της SAPA (θυγατρική της Hydro) στην Ουαλία είχε αναστείλει τη λειτουργία της το 2014 εξαιτίας της περιορισμένης ζήτησης των προϊόντων της, ωστόσο η πρόθεση να κατακλυστεί το Λονδίνο από ηλεκτρικά ταξί, αναμένεται να δώσει το φιλί της ζωής στο ανενεργό εργοστάσιο.

Η νορβηγική εταιρεία στοχεύει να επενδύσει περίπου 10,83 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσουν εκ νέου οι παραγωγικές διαδικασίες στο εργοστάσιο, με κύριο αντικείμενο την παραγωγή ελαφρών κραμάτων αλουμινίου για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Μάλιστα, η SAPA έχει ήδη εξασφαλίσει τον πρώτο της πελάτη, την London Electrical Vehicle Company (LEVC), η οποία επέλεξε το εργοστάσιο της Ουαλίας ως κύριο προμηθευτή για τα νέα της, μαύρου χρώματος και μηδενικών εκπομπών, ταξί.

H LEVC πρόκειται να επενδύσει περίπου 334 εκατ. ευρώ για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων από αλουμίνιο, τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να αποσύρει τα αυτοκίνητα που κάνουν χρήση ορυκτών καυσίμων μέχρι το 2040.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.