ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτηταΣυνεντευξεις

Ασημίνα Τζίκα: Η «νέα εποχή» για την ELVIAL έχει ήδη ξεκινήσει!

Αναδημοσίευση από το
περιοδικό aluminium magazine,
έκδοση Δεκέμβριος 2017

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας πετυχημένης επιχειρηματικής πορείας, ανεξάρτητα των αντιξοοτήτων και των συνθηκών της αγοράς, είναι αναμφισβήτητα η περίπτωση της ELVIAL Α.Ε. Η εταιρεία, με σαφή προγραμματισμό και μεθοδικότητα, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να έχει μετεξελιχθεί σε μία εταιρεία leader του κλάδου, με αυξανόμενες κερδοφόρες χρήσεις, σημαντική αύξηση της εξαγωγικής της δραστηριότητας και συνεχείς παραγωγικές επενδύσεις.

Από το βήμα του πρόσφατου συνεδρίου “Αλουμίνιο & Κατασκευές”, η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας Ασημίνα Τζίκα, σε ορισμένα σημεία της παρέμβασής της, αναφέρθηκε στη πετυχημένη αυτή πορεία της εταιρείας και στο όραμά της για τη συνέχεια, που υποστηρίζεται από προγραμματισμένες παραγωγικές επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Με αφορμή τις τοποθετήσεις της αυτές, η κα Τζίκα δέχθηκε να μας συγκεκριμενοποιήσει τα σχέδια αυτά που σηματοδοτούν τη “νέα εποχή” για την ELVIAL.

• Κα Τζίκα ποιες είναι οι αξίες, οι αρχές και γενικότερα το εταιρικό όραμα της ELVIAL;
Αυτό που διέπει τις αρχές, τις αξίες και το όραμα της ELVIAL είναι η φράση «There is no perfect» που αποδίδεται στα ελληνικά «δεν υπάρχει τέλειο». Αυτό το λέμε και το υποστηρίζουμε εσωτερικά στην εταιρεία μας. Όχι όμως με την έννοια της προχειρότητας, αλλά με την έννοια ότι κάνω συνεχώς την αυτοκριτική μου και δεν επαναπαύομαι. Έχω επίγνωση του ποιος είμαι. Παίρνω δύναμη από τις επιτυχίες που έχω σημειώσει αλλά πάντα προσπαθώ να δω τα δυνατά και αδύναμα σημεία μου και να δουλεύω σ’ αυτά. Ο στόχος μας είναι να ξεπερνάμε, όχι τους ανταγωνιστές μας, αλλά διαχρονικά τον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτή είναι η ELVIAL.

• Πως αντέδρασε η εταιρεία στην κρίση που ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί τον κλάδο μέχρι σήμερα;
Η ELVIAL μετράει ήδη 27 χρόνια ιστορίας. Χρόνια γεμάτα με προκλήσεις, αντιξοότητες αλλά και ευκαιρίες. Ξεπεράσαμε τη μεγάλη ελληνική κρίση, αντιδρώντας άμεσα, ολοκληρωτικά και σε όλα τα επίπεδα της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Χωρίς ευχολόγια και εξωτερικές βοήθειες αλλά δρώντας με συνέπεια στο πλάνο, συντονισμένη δουλειά και στοχευμένες αποφάσεις. Σήμερα είμαστε έτοιμοι να εγκαινιάσουμε μία «νέα εποχή» για την εταιρεία μας, προχωρώντας σε επενδύσεις αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα, επενδύσεις που ως στόχο έχουν να προσδώσουν μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα σ’ εμάς και στους συνεργάτες μας.

• Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτήν τη «νέα εποχή» της ELVIAL…
Στο πλαίσιο της «νέας εποχής» για την ELVIAL επενδύουμε πάνω από 2 εκατ. ευρώ στην επόμενη διετία, που αποτελούν μέρος του επενδυτικού προγράμματος το οποίο εξελίσσεται ύψους 25 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη νέων αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, με διεθνείς πιστοποιήσεις για όλο τον κόσμο. Επιπρόσθετα προχωρούμε στην αγορά ιδιόκτητου εργαστηρίου δοκιμών και πιστοποιήσεων, με τη συνεργασία του Ift Rosenheim Γερμανίας, το οποίο έχει ήδη εγκατασταθεί, καθώς και στη δημιουργία Training Center για την on the job εκπαίδευση των συνεργατών μας. Σύντομα, ολοκληρώνεται η εγκατάσταση της τρίτης γραμμής διέλασης, που θα ανεβάσει την παραγωγική δυναμικότητα στους 25 χιλ. τόνους προφίλ ετησίως. Επιπρόσθετα, στο τέλος του α’ εξαμήνου του 2018 θα είναι σε πλήρη λειτουργία η πρώτη στην Ελλάδα και πέμπτη στον κόσμο, εγκατάσταση κάθετης ηλεκτροστατικής βαφής, όπου η προεπεξεργασία των προφίλ θα γίνεται αποκλειστικά με τη μέθοδο της προανοδίωσης. Έχει αποδειχθεί με τεστ ότι η προανοδίωση, αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο προστασίας απέναντι στη διάβρωση, φαινόμενο που αποτελεί ζητούμενο για έργα σε παραθαλάσσιες ζώνες. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Μεσογείου.

• Ποιες άλλες δράσεις περιλαμβάνει το σχέδιο για τη «νέα εποχή» της εταιρείας;
Ισχυροποιούμε την ευελιξία μας, με την εγκατάσταση δύο νέων ρομποτικών αποθηκών συνολικής χωρητικότητας 5 χιλ. θέσεων. Η πρώτη ρομποτική αποθήκη έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία, ενώ η δεύτερη θα λειτουργήσει στις αρχές του 2019. Επίσης δημιουργούμε ιδιόκτητη βάση στην Αθήνα και συγκεκριμένα επί της Αττικής Οδού, στον κόμβο Νο4 του Ασπροπύργου. Οι νέες εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν ρομποτική αποθήκη 3 χιλ. θέσεων, αίθουσα σεμιναρίων, εκθεσιακό χώρο των προϊόντων μας, με στόχο την άμεση και ολοκληρωμένη υποστήριξη των συνεργατών μας στη Ν. Ελλάδα και στα νησιά. Η επένδυση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2018.

• Ποιος είναι ο στόχος όλων αυτών των επενδύσεων;
Στόχος μας είναι να αποτελούμε έναν πολύ αξιόπιστο προμηθευτή συστημάτων αλουμινίου και προφίλ για ειδικές βιομηχανικές εφαρμογές. Η ELVIAL έχει προσδιορίσει τη θέση της και την εμπορική στρατηγική της αταλάντευτα από το 1997, όταν κυκλοφόρησε τα πρώτα της αρχιτεκτονικά συστήματα. Σεβόμαστε τους συνεργάτες μας, σεβόμαστε τις συμφωνίες μας και χτίζουμε διαχρονικά σχέσεις εμπιστοσύνης. Υπό αυτό το πρίσμα επιθυμούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς, παρέχοντας στους συνεργάτες μας τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.