ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ΠΟΒΑΣ: Σε ημερίδα της ΓΣΕΒΕΕ για τα Πρότυπα σε μικρές επιχειρήσεις

ο Δρ. Στέλιος Λαμπρακόπουλος (κέντρο) της ΠΟΒΑΣ αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα Πρότυπα που αφορούν τον κλάδο των δομικών κατασκευών αλουμινίου – σιδήρου και παρουσίασε τα διάφορα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία (ΠΟΒΑΣ) συμμετείχε ενεργά στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ, με θέμα «Πρότυπα και μικρές επιχειρήσεις, προκλήσεις και ευκαιρίες», εκπροσωπώντας τον κλάδο και μεταφέροντας την εμπειρία και τις απόψεις των ανθρώπων του από την εφαρμογή των Προτύπων.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την SBS (Φορέας της ΕΕ για τα πρότυπα στις μικρές επιχειρήσεις) και το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ, σε συνεργασία με τον ΕΣΥΠ/ΕΛΟΤ.

Μεταξύ των ομιλητών, ο Δρ. Στέλιος Λαμπρακόπουλος, υπεύθυνος εκπαίδευσης και πιστοποιήσεων της ΠΟΒΑΣ, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα Πρότυπα που αφορούν τον κλάδο των δομικών κατασκευών αλουμινίου – σιδήρου και την εφαρμογή τους από μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Επιπροσθέτως παρουσίασε τα διάφορα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί από την έναρξη εφαρμογής των Προτύπων έως σήμερα, ενώ εστίασε και στην ανάγκη αποκωδικοποίησής τους και πληρέστερης κατανόησής τους εκ μέρους των βιοτεχνών.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, Θεόφιλος Παγιάτης τόνισε στους παρευρισκόμενους ότι με κατάλληλη ενημέρωση και ενθάρρυνση για συμμετοχή στις διαδικασίες εφαρμογής εκ μέρους των κατασκευαστών, θα υπάρξει σημαντική βελτίωση σε όλα τα επίπεδα. Επίσης πρότεινε την διδασκαλία θεμάτων τυποποίησης στα Επαγγελματικά Λύκεια και συγκεκριμένες Τεχνικές Σχολές ώστε να αποκτούν οι μαθητές γνώση και ευκολία πρόσβασης σε χρήσιμες τεχνικές πληροφορίες.

Στην εκδήλωση επίσης μίλησαν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, η Ευγενία Φωτονιάτα ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας, η Διευθύντρια της SBS, Christel Davidson, η Veronique Willems της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιοτεχνικών και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME), η Annalisa Tessarolo της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Γιώργος Φρυσσαλάκης Δ/ντής Πολιτικής Ποιότητας της ΓΓΒ, ο Δρ. Φραγκούλης Κρόκος, Δ/ντής Τυποποίησης ΕΣΥΠ/ΕΛΟΤ και άλλοι αξιόλογοι ομιλητές.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.