ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗΕπικαιροτητα

ALUMIL: Χορηγός στο πρώτο προκατασκευασμένο σπίτι από… κοντέινερ!

Photography: Christos Theologou, Styling-Deco: Sissi Souvatzoglou

Η Cocoon Modules είναι μια κατασκευαστική εταιρεία, η οποία ασχολείται κατά κύριο λόγο με την κατασκευή κατοικιών που έχουν ως πρώτη ύλη τα εμπορευματοκιβώτια, δηλαδή τα κοντέινερ. Η αφετηρία της ίδρυσης της εταιρείας ήταν η ιδέα να μπορέσει να γίνει η πρωταρχική ανάγκη του ανθρώπου για στέγαση, προσβάσιμη σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό.

Το κοντέινερ είναι ένα απόλυτα τυποποιημένο αντικείμενο με ISO χαρακτηριστικά, φτιαγμένο από χάλυβα, με πολύ συγκεκριμένες διαστάσεις, ιδιότητες και συμπεριφορά, το οποίο κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1957 από τον Malcolm McLean για να διευκολύνει τις μεταφορές. Αν κάποιος έχει παίξει με τα διάσημα τουβλάκια της Lego, σημαίνει ότι μπορεί να αντιληφθεί τη χρήση μιας ελάχιστης μονάδας, ενός module, με σκοπό τη σύνθεση ενός μεγαλύτερου συνόλου.

Η αρχιτεκτονική με κοντέινερ βασίζεται στις αρχές της προκατασκευής και προτείνει μια καινοτόμο και καλαίσθητη λύση σε όσους βλέπουν κάποια εναλλακτική στη συμβατική κατασκευή είτε πρόκειται για τουριστικά καταλύματα είτε για κατοικία είτε για κάποιο pop-up store.

Η χρήση των κοντέινερ ως κύριο δομικό υλικό επιτρέπει μια εξαιρετικά γρήγορη κατασκευή που δεν υστερεί σε τίποτα της συμβατικής, με μέγιστη αντισεισμική προστασία, μέγιστη ενεργειακή απόδοση αλλά και δυνατότητα αυτονομίας. Επιπλέον, είναι δυνατή η επέκταση των μονάδων προς κάθε κατεύθυνση βάσει των αναγκών του χρήστη.

Η ALUMIL προμήθευσε το σύνολο των θερμομονωτικών κουφωμάτων για την καινοτόμο κατοικία – κοντέινερ της κατασκευαστικής εταιρείας Cocoon Modules – Photography: Christos Theologou, Styling-Deco: Sissi Souvatzoglou

Θέλοντας να υποστηρίξει την καινοτόμο αυτή ιδέα, η ALUMIL προμήθευσε το σύνολο των θερμομονωτικών κουφωμάτων που απαιτήθηκαν για την ολοκλήρωση του έργου. Με αυτόν τον τρόπο η δυναμική ελληνική διέλαση βοήθησε καθοριστικά στην «οχύρωση» της πρότυπης αυτής κατοικίας από τις συνθήκες του εξωτερικού περιβάλλοντος και συνέβαλε τα μέγιστα στη συνολική αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του έργου.

Η πιλοτική κατοικία της Cocoon Modules θα βρίσκεται για τους επόμενους μήνες στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος της Coco-Mat, Τατοΐου 165, Κηφισιά και θα είναι επισκέψιμη Δευτέρα – Σάββατο, 12.00 – 17.00.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button

Εγγραφείτε στο e-newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας newsletter aluNET News και μείνετε ενημερωμένοι συνεχώς για τα νέα του κλάδου αλουμινίου.
Το email σας
Το όνομά σας
Παρακαλούμε δώστε μας τη συγκατάθεσή σας!
Η Alupress O.E. ιδιοκτήτης του aluNET.gr θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα, για να έρθει σε επαφή μαζί σας και να σας στέλνει ενημερωτικά newsletter. Για την αποστολή των newsletter χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα MailChimp. Κάνοντας κλικ παραπάνω για να υποβάλετε τη φόρμα, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε, θα μεταφερθούν στο MailChimp για επεξεργασία σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης της πλατφόρμας.